Trei partide par a se contura pentru a lua bucăți din cașcavalul guvernului pe următorii 4 ani, totul urmând a se centra în jurul unui premier PNL. Liberalii s-au întâlnit astăzi în cadrul unei şedinţe de la sediul partidului, discuțiile în spatele ușilor închise fiind purtate de Ludovic Orban, vicepremierul Raluca Turcan, miniştrii Lucian Bode, Florin Cîţu și Virgil Popescu, europarlamentarul Rareş Bogdan, senatorul Alina Gorghiu și deputatul Florin Roman.

Aici s-a discutat că actualul premier interimar, Nicolae Ciucă, este una dintre variantele vehiculate pentru un mandat plin și se pare că este desemnarea acestuia ar fi și dorința lui Klaus Iohannis. Potrivit Hotnews, propunerile pentru funcția de premier ar fi Nicolae Ciucă, Ilie Bolojan și Florin Cîțu, Ludovic Orban urmând să fie susținut pentru șefia Camerei Deputaților.

Pe de altă parte, Senatul ar urma să meargă la USR-PLUS, care va primi și cinci ministere. Sursa citată arată că liberalii nu vor să renunțe la portofoliile de la Interne, Justiție, Economie, Finanțe, Transporturi, Dezvoltare și Fonduri Europene, și, cum cinci ministere merg la USR-PLUS, restul de trei vor fi date UDMR.

Articolul precedentProcurorii militari anticorupție au intrat pe firul fraudării unui concurs din cadrul Inspectoratului de Aviație
Articolul următorVaccinul rusesc, incompatibil cu alcoolul și tutunul