Sursa foto: www.g4media.ro
Sursa foto: www.g4media.ro

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au „decapitat” parte din conducerea Biroului pentru Imigrări al Județului Ialomița, șeful instituției fiind reținut pentru luare de mită.

Alături de acesta, în dosar mai este cercetat și un agent de poliție în cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări – Direcția pentru Imigrări a Municipiului București, Bogdan Niță, acesta fiind cercetat trafic de influență.

Iar din ce detaliază DNA, cei doi „lucrau” împreună – pe căi mai puțin legale, în soluționarea unor dosare de imigrare, dată fiind funcția de conducere deținută de Gabriel Rareș Bulimej.

Într-un comunicat oficial, se fac referiri la perioadele în care cei doi au acționat, dar și la sumele care erau în „joc”. Mai mult, lui Bulimej i-a fost organizat și un flagrant, motiv pentru care s-a și solicitat Tribunalului București arestarea preventivă:

În perioada 2022 – 2023, inculpatul Bulimej Rareș-Gabriel în calitate de împuternicit șef al Biroului pentru Imigrări al Județului Ialomița, ar fi acceptat de la suspectul Niță Bogdan, agent de poliție în cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări – Direcția pentru Imigrări a Municipiului București, promisiunea primirii unor sume de bani în schimbul urgentării unor acte ce intră în îndatoririle sale de serviciu, pentru urgentarea mai multor programări ale cererilor de depunere a avizelor de muncă/ angajare pentru cetățenii străini din țările extra europene și, implicit, pentru urgentarea soluționării acestor cereri și pentru eliberarea, în mod preferențial a acestor avize, pe numele și pe seama mai multor societăți comerciale.

Astfel, la data de 03 octombrie 2024, inculpatul Bulimej Rareș-Gabriel ar fi acceptat cu titlul de mită, suma de 12.000 de euro de la suspectul Niță Bogdan, pentru a urgenta soluționarea a 25 de cereri de angajare pentru cetățenii străini din țările extra europene depuse de mai multe societăți comerciale, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Anterior, la data de 02 octombrie 2024, agentul de poliție Niță Bogdan, printr-un intermediar, ar fi primit de la o persoană (martor în cauză), suma de 31.400 de euro în parcarea unui centru comercial din București ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante. Suma respectivă ar fi fost solicitată de suspectul Niță Bogdan pentru obținerea permiselor de muncă pentru 38 de cetățeni străini din Asia”.

Articolul precedentO nouă decizie BEC privind candidaturile la prezidențiale