bani

Ședință de Guvern astăzi, în cadrul căreia vor fi discutate mai multe proiecte de hotărâri, precum și alte acte normative.

Iar în atenție sunt și 14 analize legate de proiecte care vizează suplimentarea bugetelor unor ministere, dar și a Secretariarul de Stat pentru Culte.

Ordinea de zi a ședinței de astăzi este destul de „stufoasă”, incluzând și memorandumuri sau note. Însă, întorcându-ne la suplimentări de bugete, se va discuta despre analizele referitoare la proiectele privind alocarea unor sume „din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2024”, pentru suplimentarea bugetelor Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, al Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Ministerului Finanțelor, Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale și Ministerului Culturii.

Iar dacă tot suntem la acest punct, tot în analiză este și proiectul de hotărâre „privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2024, pentru unele unităţi administrativ-teritoriale”, și „suplimentarea bugetului Secretariatului de Stat pentru Culte pe anul 2024 din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2024, în vederea acordării de sprijin financiar cultelor religioase recunoscute din România pentru achizițonarea a două imobile necesare desfășurării de activități sociale și educaționale în comunitățile românești din afara granițelor țării”.

Din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2024, ar trebui să fie finanțat și proiectul „Restaurarea monumentului de arhitectură și istorie de importanță națională din mun. Chișinău, str. Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni, nr.35”, propus de Republica Moldova în baza Acordului dintre Guvernul României și Guvernul Republicii Moldova privind implementarea programului de asistență tehnică și financiară în baza unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 milioane de euro acordat de România Republicii Moldova, semnat la Chișinău la 11 februarie 2022.

Nu în ultimul rând, tot în analiză este și proiectul privind plata unei contribuții financiare voluntare a României la bugetul Agenției Universitare a Francofoniei din cadrul Organizației Internaționale a Francofoniei, precum și cel pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 1.153/2001 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 34/1998 privind acordarea unor subvenţii asociaţiilor şi fundaţiilor române cu personalitate juridică, care înfiinţează şi administrează unităţi de asistenţă socială.

Articolul precedentCiolacu ar avea încredere în Ciucă să îi fie premier
Articolul următorAngajat al IML Iaşi, arestat pentru trafic de influență în legătură cu eliberarea de certificate medico-legale