Sursa: Captură video

Mircea Geoană se vede – cum altfel, candidatul perfect la prezidențiale, ba chiar un viitor șef al statului care trebuie cotat cu încredere.

Așa s-ar traduce declarațiile pe care acesta le-a făcut ieri la B1 TV, când a subliniat că „un vot pentru un candidat ca mine, cu agenda mea, cu experiența mea, cu pasiunea de a schimba lucrurile în România este un vot pentru o schimbare adevărată și nu doar schimbăm un președinte cu altul”.

Mai este timp până la depunerea candidaturilor la prezidențiale, însă deja se știe cam care ar fi candidații. Mircea Geoană este unul dintre cei care doresc să candideze ca independenți, ceea ce nu uită să sublinieze, ca și faptul că faptul că românii trebuie să știe că va aduce o schimbare adevărată și „nu doar schimbăm un președinte cu altul”.

Candidaturile sunt simple de depus, însă prima „bătălie” este cea din turul I, care va stabili ce candidați merg mai departe, la scrutinul din 8 decembrie. Însă Geoană nu a dorit să facă vreun exercițiu de imaginație referitor la persoana care, eventual, îi va fi contracandidat(ă) în turul 2. Pentru că aceasta „decid românii”:

Românii decid și încă o dată, chiar sondajele care sunt precise și sunt sondaje precise, și ele au fost văzute în spațiul public, nu îți indică ziua votului. Ziua votului este altceva, oamenii trebuie să vină la vot, și mai este o chestiune, de faptul că, candidatul independent în modul în care se face democrație în România este efectiv un paria.

Este efectiv cel care nu are niciun fel de drept, nimic. Toți ceilalți au un pic de drept, mai mare și mai mic, începând cu partidele parlamentare (…)

Sper ca cei care vor veni la vot să înțeleagă că un vot pentru un candidat ca mine, cu agenda mea, cu experiența mea, cu pasiunea mea de a schimba lucrurile în România, este un vot pentru o schimbare adevărată în România și nu doar schimbăm un președinte cu altul.

Eu vreau nu doar să fiu un președinte implicat, vreau să fiu un președinte care schimbă lucrurile în această țară, care reprezintă România cu cinste, care arată respect pentru români, care arată ceea ce poate să facă țara asta. Și țara asta poate să facă foarte, foarte mult, dacă ne punem cu toții la treabă”.

Articolul precedentFuncționari publici din cadrul ANAF, acuzați de abuz în serviciu
Articolul următorConsiliul Concurenței bănuiește că în județele afectate de inundații poate să apară specula