Sursa: gov.ro

Liderul PNL Nicolae Ciucă crede că actuala coaliție cu PSD cam „scârțâie” și că este o foarte mare probabilitate ca, după alegeri, formațiunile să își ia „rămas bun”.

Dezamăgirea vine în contextul în care PSD se dezice de „Legea Iohannis” – modificările legislative care i-ar permite șefului statului să renunțe la „independența” politică și să candideze la Senat.

Ar fi fost o înțelegere la mijloc, au tot bătut monedă liberalii, iar acum, inclusiv Ciucă acuză că omologul său de la PSD nu s-a ținut de cuvânt în ce privește votarea legii care i-ar fi permis președintelui Klaus Iohannis să candideze la Senat.

Am avut discuţii cu domnia sa, de aceea am ţinut să-i aduc aminte că una am discutat şi alta s-a întâmplat. E un subiect nerelevant pentru noi, relevant e ce facem să putem merge mai departe în angajamentul nostru, al PNL, faţă de români. Dacă nu înţelegem cum putem cu adevărat să facem politică pentru oameni, atunci stăm la masă şi pierdem timpul”, a mai declarat Nicolae Ciucă, citat de B1 TV.

Într-adevăr, Ciolacu s-a dezis, inclusiv pe Facebook, de faptul că au avut loc întâlniri pe acest subiect. Iar de aici, președintele PNL nu crede că actuala coaliție cu PSD va mai funcționa și după alegerile generale de la finele anului.

„La cum arată lucrurile acum, mai mult ca sigur”, a spus Nicolae Ciucă, referitor la o eventuală ruptură. E adevărat, mai rămâne de văzut și ceea ce vor decide românii la vot și cât își dorește PNL să fie în continuare la guvernare, pentru mult clamata „stabilitate” a țării.

Viața merge înainte, a lăsat să se înțeleagă Ciucă: „Avem lucruri mai importante. Eu mă aştept de la premier să vină cu decizii despre rezolvăm problemele de deficit bugetar, să vină cu decizii legate de absorbţia de fonduri europene”.

Articolul precedentPercheziții ale Parchetului European la Prefectura Maramureș
Articolul următorFederația Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România, proteste în stradă