Sursa: Facebook

Percheziții derulate ieri în județul Maramureș, inclusiv la Instituția Prefectului.

Ar fi vorba despre verificări privind modul în care a fost reabilitată clădirea Serviciului de Înmatriculări și Pașapoarte, instituția precizând că a colaborat și va colaborat „ca la carte” cu anchetatorii.

Cercetările sunt coordonate de procurorii din cadrul Parchetului European (EPPO) din Cluj-Napoca, iar ieri ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție comunicau că Serviciile Județene Anticorupție Maramureș, Satu Mare, Bistrița-Năsăud și Cluj, cu sprijinul polițiștilor Inspectoratului Județean de Poliție Maramureș și ai jandarmilor din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Maramureș, au efectuat „percheziții la sediul unei instituții publice din județul Maramureș și Cluj și la 14 reședințe private ale unora dintre funcționarii săi”.

Oficial, „perchezițiile au loc în urma unei anchete în curs privind posibile fraude în materie de achiziții publice, falsificarea de documente și abuz de serviciu legat de lucrările de renovare a unei clădiri a administrației publice”.

Și, chiar dacă DGA a precizat că ancheta este în curs și că detalii concrete nu pot fi încă oferite, din primele informații rezultă că „mai mulți funcționari publici sunt suspectați de abuz în serviciu pentru aprobarea plății lucrărilor nefinalizate pe baza unor documente falsificate. Proiectul în cauză, evaluat la peste un milion de EURO (5.7 milioane RON), este finanțat prin Mecanismul de redresare și reziliență (MRR) al UE pentru România”.

Ulterior, Instituția Prefectului Județului Maramureș a transmis la rândul său detalii, anume că „ a luat act de ancheta declanșată de Parchetul European privind posibile fraude în domeniul achizițiilor publice, fals în înscrisuri și abuz în serviciu legate de lucrări de renovare a unei clădiri a administrației publice”.

Instituția Prefectului Județului Maramureș a pus la dispoziția anchetatorilor toate documentele solicitate, iar persoanele implicate în acest proiect au oferit toate informațiile cerute de reprezentanții Parchetului European. În continuare, Instituția Prefectului și funcționarii din instituție vor sta la dispoziția anchetatorilor cu toate informațiile ce vor fi solicitate pe parcursul cercetărilor.
Instituția Prefectului Județului Maramureș are încredere în justiție și va colabora cu Parchetul European pe tot parcursul anchetei
”, se precizează într-un comunicat.

Articolul precedentKamala de Câmpulung
Articolul următorCiucă este dezamăgit de Ciolacu