Sursa: pixabay.com

Un angajat al unei unități militare din Buzău a fost reținut, iar ulterior arestat preventiv, ca urma a unui conflict pe care l-a avut cu un bărbat.

Inculpatul este acuzat că a încercat să își facă dreptate singur, lovind victima. Numai că lovitura militarului a fost suficientă pentru ca partea vătămată să își piardă cunoștința și să aibă nevoie de spitalizare.

Totul a avut loc la începutul acestei luni, însă ancheta a durat câteva zile, deoarece inițial autorii nu era cunoscuți. Astfel, precizează procurorii militari, „activitățile în fază incipientă au vizat cercetarea față de autori necunoscuți, iar implicarea și profesionalismul organelor de cercetare penală din cadrul IPJ Buzău – Poliția Municipiului Buzău – Biroul Investigații Criminale au condus la identificarea autorilor din prezenta cauză.

După preluarea cauzei de Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar București, în baza delegărilor dispuse de procurorul militar, conducerea Poliției Municipiului Buzău – Biroul Investigații Criminale a sprijinit activitățile din prezenta cauză, prin suport logistic și resursă umană”.

Mai departe, urmare a audierilor, militarul a fost reținut, iar Tribunalul Buzău a admis „propunerea formulată de Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar București. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Roşca Iulian pentru o perioadă de 30 de zile începând cu data de 13.09.2024 şi până la data de 12.10.2024, inclusiv”.

Cu toate acestea, ieri, Curtea de Apel Ploiești a admis contestaţia formulată de cadrul militar, respingând „propunerea Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpatul ROȘCA IULIAN. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului ROŞCA IULIAN de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr. 40/UP/13.09.2024 emis de către Tribunalul Buzău, dacă nu este arestat în alta cauză. Definitivă”.

Aceasta înseamnă că militarul va fi judecat în libertate, faptele descrise de procurori constând în aceea că, „la data de 01.09.2024, în jurul orelor 10.40, în timp ce se afla, împreună cu un civil, care îi sustrăsese o bicicletă persoanei vătămate, la poarta de acces auto a Târgului Talcioc Buzău, a lovit cu pumnul în zona feței pe persoana vătămată O.D.C., cu o intensitate care a pus victima în stare de inconștiență, producându-i leziuni traumatice a căror gravitate a fost evaluată prin 35 – 40 îngrijiri medicale, în condițiile unei evoluții favorabile, dacă nu survin complicații și fără ca leziunile traumatice să îi fi pus în primejdie viața, iar prin acest act de violență, a fost tulburată liniștea și ordinea publică”.

Articolul precedentPrimarul în funcție Popescu Piedone dar și Primarul ales Vlad Popescu Piedone, la Palatul Victoria pentru dezvoltarea Bucureștiului. Marcel Ciolacu și Nicușor Dan, prezenți
Articolul următorMerge Iohannis la Senat? Fenechiu: „Dacă își dorește, trebuie să poată candida la alegerile parlamentare din decembrie”