Sursa: Facebook

PMP și Forța Dreptei au anunțat că au făcut o alianță pentru parlamentare și prezidențiale, candidatul comun care va fi susținut de ambele formațiuni pentru Cotroceni fiind Ludovic Orban.

Ludovic Orban, președintele Forța Dreptei, și-a anunțat intenția de a candida la președinția României. Forța Dreptei și Partidul Mișcarea Populară au pus bazele unei alianțe liberal-conservatoare pentru a participa împreună la alegerile prezidențiale și parlamentare din acest an”, transmite partidul condus de Ludovic Orban.

Se repetă astfel parte din scenariul de la alegerile din vară, unde în această alianță a intrat și USR, cele trei formațiuni reușind să strângă laolaltă la europarlamentare un procent de 8,64%, sub PSD&PNL (48,65%) și AUR (14,95).

Însă noua alianță a PMP și Forța Dreptei se uită cu încredere spre viitor. Mai ales că, după cum se precizează pe pagina de Facebook a partidului condus de Orban, „în perioada următoare ne dorim să cooptăm în această alianță și partidele Alternativa Dreaptă și Partidul Naţional Ţărănesc Maniu Mihalache”.

Mai comunicativi pe Facebook au fost însă cei de la PMP, care au explicat de unde această decizie. Cu citat frumos și din Eugen Tomac, liderul formațiunii:

O nouă alianță politică de dreapta s-a format pentru cele mai importante alegeri din acest an. (…) s-a născut un nou pol politic de dreapta, gata să lupte pentru cea mai importantă bătălie politică din acest an: alegerile prezidențiale.

Partidul Mișcarea Populară (PMP) și Forța Dreptei au decis să meargă împreună în această competiție, unindu-și forțele în sprijinul unui candidat care reprezintă valorile autentice de dreapta – Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei. Acesta este un lider care nu a cedat niciodată în fața PSD și care a demonstrat în repetate rânduri respectul său pentru Constituția României.

Eugen Tomac, președintele PMP: „Toți cetățenii români trebuie să știe un lucru esențial: un vot pentru PNL este un vot pentru PSD. Ei sunt la guvernare acum și își doresc ca după 1 decembrie să rămână împreună. Nu văd care este raționamentul pentru care cineva de dreapta ar mai fi înșelat încă o dată de acești oameni care mint.

Dar avem o veste bună – românii au cu cine să voteze! Suntem conștienți de bătălia ce ne așteaptă, dar considerăm că este o obligație morală a noastră, ca partide de opoziție, să le oferim o alternativă celor care vor o schimbare, atât la alegerile parlamentare, cât şi la cele prezidenţiale”.

Noua alianță rămâne deschisă la dialog cu toate forțele politice care împărtășesc obiectivul comun de a susține programul nostru politic, oferind astfel românilor o opțiune reală pentru viitorul țării”.

Articolul precedentIohannis, variantă de lucru: i s-ar pregăti funcția de președinte al Senatului
Articolul următorPrimarul în funcție Popescu Piedone dar și Primarul ales Vlad Popescu Piedone, la Palatul Victoria pentru dezvoltarea Bucureștiului. Marcel Ciolacu și Nicușor Dan, prezenți