Sursa foto: g4media.ro

Ultimele zile au venit cu speculații privind un posibil nou loc de muncă pentru președintele Klaus Iohannis.

După ce toate variantele din afara țării au „picat”, se pare că lui Iohannis i s-ar face loc pe liste la Senat, iar ulterior să fie învestit președinte al acestui for.

Klaus Iohannis, conform Constituției, este apolitic. Și așa ar trebui să rămână, până la predarea mandatului, în 20 decembrie. Numai că, până la turul 2 al alegerilor prezidențiale, care vor desmna următorul ocupant al scaunului de la Cotroceni, sunt alegerile parlamentare.

În cazul în care se va decide să candideze la Senat, președintele Iohannis ar urma să ocupe primul loc pe listele PNL de la București, potrivit unor surse citate de G4 Media. Și, potrivit aceleiași surse, s-ar putea face o rocadă, iar Nicolae Ciucă ar ajunge președinte interimar.

Pentru că, dacă Iohannis ar candida la parlamentare, aceasta ar însemna să fie pe „față” om politic. Ceea ce ar duce la predarea mandatului de președinte de țară.

Articolul precedentVameși din Constanța, mită pentru a trece cu vederea mărfuri de contrabandă
Articolul următorPMP și Forța Dreptei își dau mâna la parlamentare și prezidențiale; Ludovic Orban, candidat pentru Cotroceni