Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Ex-președintele american Donald Trump, candidat pentru un alt mandat, a fost victima unei „presupuse tentative de asasinat”.

Aceasta este informația oficială a poliţiei federale americane FBI, care a transmis prin intermediul unui comunicat că anchetează „ceea ce pare a fi o tentativă de asasinat împotriva fostului preşedinte Trump”.

Nu ar fi primul incident de acest gen. Pe 13 iulie, fostul preşedinte a fost rănit la ureche de focuri de armă, în timpul unui atac armat soldat cu un mort şi doi răniţi în rândul participanţilor la un miting în Pennsylvania.

Acum, echipa de campanie a candidatului republican la alegerile prezidenţiale din SUA a transmis că Donald Trump este în siguranţă, după ce focuri de armă au fost semnalate în vecinătatea proprietății sale.

Și Secret Service, poliţia de elită însărcinată cu protecţia preşedinţilor, foştilor preşedinţi şi personalităţilor politice importante, a anunţat, de asemenea, o anchetă asupra acestor focuri de armă care au avut loc „cu puţin timp înainte de orele 14.00 (18.00 GMT)”, dar și că mai mulţi agenţi „au deschis focul asupra unui bărbat înarmat”.

Suspectul a reușit să fugă la volanul unei maşini negre, iar în apropiere a fost găsită o puşcă AK-47 cu lunetă, împreună cu două rucsacuri şi echipamente de înregistrare video. Ulterior, mașina a fost identificată, iar autorităţile l-au găsit pe posibilul autor:

Am reţinut pe cineva care este un potenţial suspect”, a declarat şeriful comitatului Palm Beach, Ric Bradshaw, la o conferinţă de presă, cu mențiunea că motivele presupusului atacator sunt necunoscute.

Articolul precedentCiucă, desemnat candidat la prezidențiale de Consiliul Național al PNL; liberalii îi aduc ode
Articolul următorVameși din Constanța, mită pentru a trece cu vederea mărfuri de contrabandă