Sursa: Facebook

Soare, distracție și activități educative. Acestea ar fi pe scurt „ingredientele” unei tabere de vară organizată de Primăria Sectorului 5 pentru zeci de copii.

Odată cu vacanța de vară, copiii din sector au participat la o tabără organizată în localitatea Mușetești, din județul Gorj, în perioada 29.07.2024-03.08.2024, în cadrul unui proiect derulat de Complexul Multifuncțional „Sf. Andrei”, cu sprijinul Asociației Ataraxia.

Complexul se ocupă de organizarea unor astfel de evenimente, printr-un program de after school, numit „Șanse egale – Acces la educație”, iar de această dată în tabără au mers 50 de copii.

După cum explică autoritățile din sector, micuții își doresc să meargă în tabere, astfel că „Primăria Sectorului 5, prin intermediul instituțiilor din subordine, desfășoară proiecte menite să-i ajute să ajungă în locuri frumoase din țară, unde să se poată bucura de zilele însorite de vară și de jocurile copilăriei”.

Copiii s-au bucurat de activități și jocuri inedite desfășurate în mijlocul naturii, chiar la marginea unei păduri. Înarmați cu mult entuziasm, cei mici au dat frâu liber distracției în parcul de aventură, unde s-au dat cu tiroliana, au tras cu arcul și s-au întrecut în dexteritate pe terenul de paintball.

Și, pentru că nu puteau lipsi din program drumețiile în aer liber, cei mici au avut ocazia să descopere atât frumusețile naturii, cât și obiectivele turistice importante din zonă. Au vizitat operele lui Brâncuși, muzeele cu care se mândrește Gorjul și o moară de apă, care încă funcționează ca pe vremuri. Și tare încântați au fost să vadă cu se obținea făina acum o sută de ani.

O altă activitate care i-a încântat la maximum pe cei mici a fost petrecerea cu spumă. La fel de mult le-a plăcut și surpriza din ultima seară, când s-au adunat cu toții în jurul focului de tabără, au mâncat bezele și și admirat un foc de artificii impresionant.

Copiii au fost tare încântați de experiențele trăite în tabără, dar și de faptul că au primit diplome și obiecte personalizate pe care le-au putut păstra, cum ar fi rucsacuri, șepci, brățări și bidoane de apă.

Astfel că, Primăria Sectorului 5 va continua să organizeze astfel de activități și pe parcursul anului școlar viitor. Părinții copiilor înscriși în programul de after school au avut parte de facilități financiare, respectiv de gratuitate pentru cei fără posibilități financiare și de reducerea la jumătate a costului taberei pentru ceilalalți. Ne-a venit în ajutor Asociația Ataraxia, care a oferit sprijin financiar pentru copii, prin plata taberei”, a detaliat Primăria Sectorului 5, într-o postare pe Facebook.

Articolul precedentSenator PSD, despre recalcularea pensiilor: „Procentul celor care nu vor primi niciun leu este undeva la 17%”
Articolul următorPoșta Română: documentele privind reclacularea pensiilor vor fi distribuite în două săptămâni