Voci din Partidul Național Liberal dau de înțeles tot mai des în ultima perioadă că formațiunea politică ar fi înclinată la o coaliție care să fie formată din partide de dreapta.

Momentan PNL guvernează cu PSD, pentru „interesul național”, însă între cele două formațiuni sunt atacuri subtile și nu numai.

Firește, PNL vede doar „înțepăturile” partenerilor de coaliție, nu și cele ale propriilor membrii, iar purtătorul de cuvânt al formațiunii, Ionuț Stroe, a ținut să sublinieze că „nu poți să pornești anumite discuții condiționând partenerul”.

Declarațiile au fost făcute de purtătorul de cuvânt al PNL după ședința Biroului Politic Național de ieri, deputatul Ionuț Stroe arătând că din partea liberalilor „a existat și există în continuare disponibilitate și deschidere” pentru discuții cu privire la coalizarea forțelor politice de dreapta.

Mai mult decât atât, a arătat Stroe, „Partidul Național Liberal în acest moment este cu atât mai mult legitimat să poarte (…) discuții” în zona de dreapta, „cu cât vedem că, iată, în zona suveraniștilor se încearcă a se forma o asociere de partide, în zona stângă avem un PSD din ce în ce mai virulent și mai critic”.

Însă… mai durează: „Haideți să vedem. Eu cred că din partea noastră a existat și există în continuare disponibilitate și deschidere pentru orice fel de formă politică de dreapta”, a mai declarat Ionuț Stroe.

Articolul precedentMinisterul Muncii vrea tichete pentru activități casnice
Articolul următorȘeful Serviciului Rutier al IPJ Maramureș, la „răcoare” pentru abuz în serviciu și fals