Sursa: crisuri.rowater.ro

Control judiciar dispus de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Oradea, pe numele unuia dintre directorii Administrației Naționale a Apelor Române (ANAR).

Pe numele său Dorel Marcel Dume, directorul acum inculpat este acuzat de mai multe fapte de corupție, anume că făcea afaceri cu instituția de stat, prin interpuși.

Faptele imputate acestuia s-ar fi derulat ani de zile, spun procurorii anticorupție, până în toamna anului 2022, astfel că acesta și-ar fi „tras” pentru sine un avantaj de aproape 3 milioane de lei.

Dume este în prezent director tehnic exploatare, mentenanță a ISNGA și investiții al ABA Crișuri, însă de-a lungul timpului, a deținut și alte funcții de conducere (director general ABA Crișuri, director general adjunct ANAR, șef al Serviciului de Gospodărire Ape în cadrul ABA Crișuri), iar „în perioada decembrie 2017 – noiembrie 2022, (…) ar fi înființat și administrat, prin interpuși, mai multe societăți comerciale și ar fi efectuat prin intermediul acestora operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția și atribuțiile sale, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani sau alte foloase necuvenite”.

Și, potrivit DNA, „societățile care ar fi fost administrate în fapt de inculpatul Dume Dorel Marcel ar fi încheiat mai multe contracte cu Administrația Națională Apele Române și Administrația Bazinală de Apă Crișuri prin care au furnizat bunuri și servicii, ceea ce ar fi dus la obținerea pentru sine și pentru societățile în cauză de foloase necuvenite în cuantum total de 2.981.664 lei.

Ulterior, o parte din bani, peste un milion de lei, au fost retrași, direct sau prin interpuși, de inculpat din conturile deschise de societățile comerciale la diferite bănci”.

Activitatea directorului s-a oprit însă definitiv zilele acestea, dat fiind că procurorii i-au interzis să desfăşoare vreo activitate de conducere în cadrul ABA Crișuri sau ANAR, ca măsură a controlului judiciar. Totodată, Dume are și obligația de a nu comunica „direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar”.

Articolul precedentDaniel Băluță cu un pas mai aproape de funcția de prim-vicepreședinte PSD
Articolul următorUn social democrat acuză: „Încercare disperată pentru refacerea polului sărăciei în Romania”