Liderul senatorilor liberali, Daniel Fenechiu, nu exclude o posibilă alianță cu USR, chiar dacă, personal cel puțin – consideră că e „un partid de 8%”.
Totul în numele „interesului național”, având în vedere criticile aduse PNL de către proaspăta președintă a USR, Elena Lasconi.
Lasconi a subliniat că se poate o alianță cu PNL, care însă este un partid care are nevoie de „igienizare” internă. Și, după aceste afirmații, mare zarvă politică a ai fost. Spre exemplu, Fenechiu a subliniat aseară, la B1 TV, că „obrăznicie poate e un termen prea dur, dar aia e zona declarației”.
Cu toate acestea, este loc de bună-ziua, pentru că, a subliniat senatorul, „PNL e un partid care, tehnic, poate face majoritate cu oricine”.
„Oricine”, la acest moment, este PSD, partener al coaliției de guvernare. Dar pe viitor, dacă „românii stabilesc prin vot că majoritatea e PNL – USR, e o perspectivă care nu poate fi ignorată”.
„Suntem într-o perioadă preelectorală, în care partidele urmează să-și valideze candidații și se fac declarații, majoritatea sunt declarații de intenție. Eu am văzut declarația domnului Ciucă într-o altă cheie: când și noi, și PSD am recunoscut că această coaliției a avut menirea de a asigura stabilitatea României, guvernarea a arătat că ne înțelegem pentru a da o foaie de parcurs României, dar pe varianta de reforme și pe trendul pe care ne-am dori să mergem, avem în continuare viziuni diferite.
Domnul Ciucă s-a exprimat la modul că dacă ar exista o guvernare de dreapta care să aibă o viziune mai concentrată pe un anumit tip de reforme, mai ales economice, cu siguranță n-ar refuza așa ceva, că în ultimă instanță lupta dintre stânga și dreapta. (…)
Teoretic guvernele, majoritățile se creează în funcție de orientarea politică. Dacă românii în decembrie stabilesc prin vot că majoritatea în Parlament e PNL – USR, cu siguranță e o perspectivă care nu poate fi ignorată și e evident că s-ar merge pe un asemenea tip de majoritate.
Dacă românii vor dori în continuare un guvern dreapta-stânga, de stabilitate, un guvern pe modelul celui care a fost (…). În campanie se va vorbi de proiecte, reforme, măsuri economice și altele și se va vedea un anumit tip de compatibilitate între partide. Atunci românii se vor putea pronunța”, a explicat Daniel Fenechiu pentru sursa citată.