Progresului One United Properties

Proiectul referitor la construirea de blocuri turn pe strada Progresului a stârnit controverse în ședința Consiliului Local al Sectorului 5 de ieri, 30 iulie. Arhitectul Șef al Sectorului 5, Robert Başca, a declarat că documentația proiectului este legală și că susține dezvoltarea orașului.

Întrebat de jurnaliști marți, dacă sprijină construcția blocurilor turn pe strada Progresului, Başca a subliniat importanța dezvoltării urbane. El a menționat că Primăria Sectorului 5 dorește să aplice legislația în vigoare referitoare la procedura de autorizare a investițiilor.

„Noi vorbim de o hotărâre a Consiliului General, un HCGMB aprobat în 2019, prin care a fost aprobată documentația de urbanism de tip PUZ pentru acest imobil”, a explicat Başca.

Instituția aplică această documentație printr-un PUD și, după avizarea de către consilierii locali ai Sectorului 5, autoritatea va emite autorizația de construire.

Başca a atras atenția asupra decalajului investițional din Sectorul 5, subliniind că majoritatea investițiilor sunt direcționate către zona de nord a Bucureștiului. „Încercăm să ajungem și noi la nivelul celorlalte sectoare prin aceste investiții, bineînțeles, cu respectarea legii”, a adăugat el.

Cu toate acestea, proiectul a întâmpinat opoziție din partea Primarului General Nicușor Dan, care a declarat că PUD-ul este nelegal.

„Am trimis o adresă către Primăria Sectorului 5, solicitând primarului să scoată proiectul de pe ordinea de zi și consilierilor să nu-l voteze”, a spus Nicușor Dan într-o conferință de presă marți. El a argumentat că proiectul nu mai are aviz de circulație, necesar pentru orice documentație de urbanism. „Instituția noastră a dat un aviz de circulație în august 2023 pentru acest proiect, pe care l-am retras azi. Proiectul nu mai poate fi votat mâine„, a punctat el.

Articolul precedent„Cupola de Fier” europeană stârnește controverse
Articolul următorAtac fără precedent la libertatea presei! Spitalul Pantelimon acuză oficial presa că e grup infracțional organizat
Senior partner Ziarul de Investigatii