Foto: Ziarul Financiar
Foto: Ziarul Financiar

Fostul premier/ președinte PNL Florin Cîțu continuă să posteze critici la adresa guvernului, condus în acest moment de Marcel Ciolacu. Pe motiv de inflație, despre care premierul PSD asigură constant că este în descreștere.

Ciolacu minte”, avertizează Cîțu într-o postare pe Facebook, care a numărat subdiviziunile inflației: nu este 5,1%, ci de fapt este 5,8%.

Însă, de fapt, cifra la care face referie Cîțu a fost furnizată de Institutul Naţional de Statistică (INS), care a anunțat că rata anuală a inflaţiei în luna mai 2024 comparativ cu luna mai 2023 a fost 5,1%, adică cea de-a patra scădere consecutivă a acestui indicator.

În ceea ce îl privește pe Ciolacu, în urmă cu o lună, acesta sublinia că a preluat „o inflaţie de, cred, 10,3 la sută”, și că „am ajuns acum la o inflaţie de 5,8 – 5,9%”. În acest context, Ciolacu s-a declarat încrezător că „spre sfârşitul anului, categoric, va fi o inflaţie sub cinci la sută”.

Comisia Europeană spune oficial, din nou, că Ciolacu minte. România este prima în topul rușinii și în luna mai cu CEA MAI MARE rată a inflației din UE.

Datele oficiale arată că rata inflației este de 5,8% și nu 5,1% cât ne spune socialistul Ciolacu. Bineînțeles, astăzi nu o să vedem niciun comunicat de la guvern sau de la socialiști care să prezinte situația REALĂ a inflației.

Dar toți Românii știu. Socialism înseamnă taxe mari, prețuri mari și sărăcie. Mai înseamnă mineriade, 10 august 2018 și controlul total a mass-media”, avertizează Cîțu pe rețeaua de socializare.

Articolul precedentOamenii legii, acuzați că au utilizat forţă excesivă împotriva unui cetăţean ucrainean; poliția vine cu lămuriri
Articolul următorSituația din Chitila Triaj și soluțiile propuse de George Tuță, noul Primar al Sectorului 1