Sursa: pixabay.com

Două persoane, soț și soție, au fost reținute astăzi de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Cluj, după un flagrant: au dat 50.000 de euro, bani care urmau să ajungă la un judecător.

Dacă femeia este acuzată că a încercat să „cumpere” o soluție favorabilă pentru o rudă cu această sumă, soțul acesteia este acuzat că a sprijinit-o.

Acum, ambii au mandate de reținere pentru 24 de ore – pentru dare de mită și, respectiv, complicitate la dare de mită, urmând totodată să fie prezentați Tribunalului Mureș cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Demersurile inculpatei ar fi început pe 25 octombrie anul acesta, arată procurorii, iar flagrantul a fost realizat ieri, 8 noiembrie. Totul a avut loc într-un restaurant de pe raza municipiului Cluj – Napoca, când inculpata ar fi remis unui martor 50.000 euro, care reprezenta de fapt un avans dintr-o sumă mult mai mare, moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

În contextul în care un afin al lor era judecat într-un dosar de corupție, aflat în faza apelului, inculpata ar fi luat legătura cu o persoană (martor în cauză), ruda unuia dintre judecătorii din complet, și s-ar fi oferit să achiziționeze o afacere pe care aceasta din urmă o deținea pe raza județului Mureş cu o sumă cuprinsă între 50.000 – 100.000 euro, indicând totodată şi posibilitatea remiterii unor alte foloase necuvenite.

Această “ofertă” inițială ar fi fost valabilă doar în condițiile în care magistratul respectiv ar fi urmat să pronunțe o sentință favorabilă (soluţie mai blândă) în cauza în care afinul inculpatei ar fi fost judecat pentru săvârșirea unor presupuse infracțiuni de corupție.

Ulterior, la data de 06 noiembrie 2023, inculpata ar fi promis judecătorului, prin intermediul aceluiași martor, suma de 50.000 euro, reprezentând un avans dintr-o sumă care nu a fost cuantificată până în prezent, restul banilor urmând a fi remiși după data când instanţa de judecată ar fi urmat să pronunţe în cauza respectivă o soluţie de achitare.

În demersurile descrise mai sus, inculpata ar fi fost ajutată de soțul său atât moral, cât şi material, acesta din urmă asigurându-i soției sale transportul atât în vederea “rezolvării problemei” la Baia Mare, cât şi ulterior, la remiterea sumei de 50.000 euro”, a detaliat DNA.

Articolul precedentZeci de noi proiecte finanțate prin „Anghel Saligny”
Articolul următorColaps în salubritatea din Hunedoara după ce atribuirea ilegală a unui contract de zeci de milioane Supercom-ului lui Ciuclea a fost anulată de instanță