Politicienii zilelor noastre nu au găsit nimic mai interesant de făcut la Bacău decât să se lupte pentru un spital, în aceste vremuri de pandemie, când orice unitate poate fi folosită pentru tratarea bolnavilor de coronavirus. Ieri, primarul Bacăului (actual Pro România), atrăgea din nou atenția că Spitalul Municipal, deși finalizat, nu poate fi deschis pentru a primi bolnavii din lipsa unor avize și, tot ieri, prefectul județului se arăta extrem de îngrijorat de situație și promitea să rezolve, ca fiind propria idee. Între timp, și liderul Pro România a avenit în ajutorul colegului său de partid și înfiera cu mânie proletară atitudinea liberalilor din Bacău. Probabil Victor Ponta încă nu aflase că prefectul Liviu Miroșeanu promisese să deblocheze situația semnalată de primarul Cosmin Necula. Firește, toți se folosesc în discursuri de situația bolnavilor Covid-19, care nu au unde fi tratați. Măcar de s-ar întâmpla ceva.

În ordinea inversă, Ponta se plângea că „Spitalul Municipal din Bacău este finalizat, dotat, pregătit – dar Ministerul Sănătății amână de două luni avizul de funcționare (doar pentru că primarul este PRO România)! Între timp Spitalul Județean Bacău nu mai are capacitate de primire – și oamenii mor acasă! Toți care strigați în stradă că “vreți Spitale – nu catedrale”/ haideți să strigăm împreună în fața Guvernului: “DESCHIDEȚI NOUL SPITAL DIN BACĂU”!!! Noi suntem ProRomânia – și ținem doar cu România!”.

Poate vă întrebați de unde aflase Ponta ce se întâmplă la Bacău și că oamenii au nevoie de tratament pentru coronavirus, deși de altfel este un „Gică-contra” când vine vorba de internări? Nu, nu a fost la Bacău recent, ci a citit pe Facebook o postare de-a primarului Necula, care, ca orice primar, primise „apelul disperat al unui pacient depistat pozitiv cu noul coronavirus”. Ei, acel pacient nu putea fi internat din lipsa locurilor din spital, iar soluția lui Cosmin Necula, evidentă, era aceea ca băcăuanul să fie internat la spitalul aflat în grija Consiliului Local. Spital care, deși funcțional, nu este deschis în lipsa unor avize.

Se află la domiciliu iar starea lui se înrăutățește de la o oră la alta. În urma apelului la Ambulanță i s-a comunicat că nu poate fi preluat de acasă pentru că nu mai există loc la spital. Este un caz despre care am aflat acum, nu vreau să mă gândesc câte alte situații asemănătoare există! Este de neimaginat cum stăm cu SPITALUL MUNICIPAL ÎNCHIS de două luni! Spital în care se pot salva vieți, dotat cu toate funcționalitățile necesare pentru preluarea cazurilor grave și critice.

Oameni buni, stimați membri ai Guvernului și lideri PNL Bacău, știți foarte bine că spitalul poate fi deschis de îndată, așa cum am arătat încă de săptămâna trecută. Vă rog nu vă jucați, nu mai vorbim despre o luptă a orgoliilor și despre cine își asumă mai multe merite! Deschideți Spitalul Municipal până nu este prea târziu!”, soma primarul Necula. Adevărul adevărat este că nu aseară Necula și-a adus aminte că are un spital în patrimoniu, ci a mai scris despre situație, anume că „Ministerul Sănătății se împiedică în hârtii și chestiuni birocratice și nu a pus spitalul în funcțiune”, deși „atât etajele 4 și 5, cât și parterul spitalului sunt complet echipate cu aparatură medicală și pot prelua în condiții optime, până la 153 de pacienți – cazuri grave și critice de Covid 19”.


Ei, pe principiul mai bine mai târziu decât niciodată, prefectul de Bacău anunța tot ieri că se rezolvă tot în această dimineață, când „o comisie va recepționa lucrările executate la etajele patru și cinci, iar asocierea Consiliul Local – Consiliul Județean și DSP va parafa decizia de a trece această amenajare către Consiliul Județean, respectiv, către Spitalul Județean de Urgență Bacău”. Posibil ca înainte să scrie Ponta despre asta. „Tot în cursul zilei de miercuri se va face o dezinfecție, iar personalul medical de la Spitalul Județean va începe preluarea aparaturii și verificarea acesteia și se va realiza un inventar al tuturor eventualelor nereguli. În paralel, Consiliul Local și Consiliul Județean Bacău vor face demersurile necesare pentru a se întruni în ședințe extraordinare și a aproba documentele necesare preluării și funcționării etajelor 4 și 5. Practic, mergem în paralel cu mai mulți pași, astfel încât spitalul municipal, cu cele două etaje ale sale, să devină funcțional de îndată”, spunea ieri prefectul Miroșeanu.

Articolul precedentPresiuni asupra primarilor PSD din Giurgiu? Marian Mina acuză!
Articolul următorCiolacu nu mai tace: face plângere penală împotriva PNL, pentru că mituiește social democrații!