Sorin Cîmpeanu (captură video)

Oficialul a punctat cât de „eficientă” a fost școala online în învățământ, afirmând că a fost „departe de a-și atinge scopul.”

„Rezultatele la simulare, cu două excepţii, sunt mai slabe decât anul trecut. Excepţiile sunt la examenul de Bacalaureat pentru proba obligatorie a profilului, la care anul acesta avem o rată de promovare de 59,73%, anul trecut am avut 51,4%. Deci, este mult mai bine anul acesta. Proba la alegere a profilului a înregistrat o uşoară creştere, de la 68,1% anul trecut la 70,92% anul acesta”, a spus Cîmpeanu.

Învățământul românesc, „sub atac.” Mii de elevi au întâmpinat probleme de adaptare după revenirea în bănci

Totodată, ministrul Educației a mai spus că la proba Limba și literatura română a fost o scădere cu 2 procente, de la 70,2% la 68,31%. De asemenea, la Evaluarea Națională, la Lb. Română, notele au fost mai mari sau egale cu 5 de peste 70%.

„La Limba şi literatura maternă avem 82,45%, iar la Matematică avem 60,58%, faţă de 59,77% anul trecut”, a mai punctat Cîmpeanu.

Oficialul a mai spus că simularea examenelor naționale au mereu subiecte mai complicate decât examenele propriu-zise.

„Examenele de simulare, în general, aş vrea să precizez, presupun subiecte/itemi cu un grad de dificultate mai mare decât examenele propriu-zise. În urma analizei acestor rezultate, colegii mei deja şi-au însuşit lecţiile şi vor face un setting adecvat pentru subiectele de la examenele naţionale de Bacalaureat şi Evaluarea naţională. O primă concluzie pe care ne-au spus-o deja este aceea că rezultatele sunt foarte slabe”, a concluzionat Cîmpeanu.

Reamintim că în urmă cu doi ani, Ministerul Educației a decis ca elevii și studenții să facă școală de acasă, în format online. Peste 200 de mii de copii nu au reușit să participe la orele în online din cauza lipsei tabletelor sau a internetului.

Chiar dacă Guvernul a cumpărat tablete, acestea nu au ajuns în toate școlile din țară.

Citește și: Mii de școli în „pericol de incendiu”, după ce „statul eșuat” a eliminat autorizația ISU din condițiile de acreditare

Articolul precedentRomânia vrea să atragă companii din Rusia, Belarus și Ucraina
Articolul următorRomânia va obține o producție record de porumb, în ciuda secetei
Andrei NARIȚA
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.