Foto Digi24
Foto Digi24

A fost întrebat dacă ar fi antivaccinist, a stârnit numeroase controverse, dar continuă să insiste că ştiinţa primează.

Aflat în cadrul unei emisiuni difuzate de postul de televiziune Prima TV, primarul oraşului Bucureşti a recunoscut că nu ar fi antivaccinist, ba chiar va alege vaccinul, iar decizia sa va fi făcută publică, în viitor.

Nicidecum! După cum știți, sunt om de știință. Mi-am vaccinat fetița. Nu m-am vaccinat pentru că am trecut prin COVID-19. Mă voi vaccina și în momentul acela veți afla„, a declarat Nicuşor Dan în cadrul emisiunii.

Deşi a recunoscut, în nenumărate rânduri, că nu s-a vaccinat anti-COVID, primarul Capitalei a ţinut să precizeze că în urmă cu aproximativ jumătate de an a fost infectat cu noul coronavirus. Conform declaraţiilor oferite, primarul ar fi contractat virusul după ce fetiţa sa s-a infectat venind de la grădiniţă.

În data de 19 aprilie, anul curent, Nicușor Dan a intrat în izolare, după ce fiica sa a fost testată pozitiv cu Covid-19

Edilul susţine că, fiind un om care vine din mediul academic, are încredere în ştiinţă şi se va vaccina. Întrebat în emisiunea Insider Politic dacă este antivaccinist, Nicuşor Dan a negat vehement, arată G4 media.

Nicidecum, nicidecum! După cum ştiţi, sunt un om de ştiinţă. Sunt un om care vine din mediul academic, care citeşte, se informează şi ascultă de vocea ştiinţei. Mi-am vaccinat fetiţa„, a ţinut să adauge Nicuşor Dan.
De asemenea, edilul a ţinut să confirme şi faptul că au trecut aproximativ cinci-şase luni din momentul în care a fost infectat cu coronavirus.

În aprilie, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că va intra în carantină după ce fiica sa s-a îmbolnăvit de COVID-19. Edilul a precizat că va continua să-și îndeplinească obligațiile de primar lucrând de acasă.
Conform declaraţiilor oferite la acel moment, fetița sa, Aheea, a ieșit pozitivă la testul COVID-19.

Nu are simptome. Nu sunt motive de îngrijorare. Eu am ieșit negativ la testare dar, fiind contact direct, trebuie să stau în izolare 14 zile (de la testul ei), până vineri, 30 aprilie„, a anunţat Nicușor Dan, la acel moment.

Articolul precedentVaccinări anti-COVID-19 pe muzică de club
Articolul următorLia Olguţa Vasilescu:„Toate pensiile vor scădea”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time