Două persoane cu funcții de conducere din sistemul medical au fost depistate că s-au aflat în conflict de interese administrativ. Este vorba despre un fost manager din Constanța și un șef de serviciu din Vâlcea, care „au picat” la verificările Agenției Naționale de Integritate.

Astfel, ANI a făcut public că Vasile Popescu, fostul manager general din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Constanța, a ăncălcat dispozițiile legale prin aceea că „în perioada octombrie – decembrie 2016, o asociație (în cadrul căreia soția persoanei evaluate deținea calitatea de membru fondator și președinte, iar fiica acestuia deținea calitatea de membru fondator) a desfășurat operațiuni comerciale cu Serviciul Județean de Ambulanță Constanța”.

Totodată, ulterior, în martie 2017, „în exercitarea calității de manager general, a încheiat și semnat cu aceeași asociație un Protocol de colaborare în domeniul asistenței medicale de urgență prespitalicească”.

Cea de-a doua persoană evaluată este Daniela Ceaușescu, șef al Serviciului Administrativ din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie „Constantin Anastasatu”, comuna Mihăești, județul Vâlcea. „În calitate de șef al Serviciului Administrativ a aprobat și semnat, în perioada octombrie 2016 – octombrie 2018, mai multe documente emise de către Centrul Județean de Aparatură Medicală Olt (instituție în cadrul căreia soțul persoanei evaluate deținea calitatea de angajat)”, arată ANI.

Articolul precedentDragnea continuă din închisoare lupta cu PSD
Articolul următorAvertisment șocant. Românii vor fi loviți de austeritate