Ședință de Guvern astăzi la Palatul Victoria – Printre altele, prim-ministrul Ludovic Orban a vorbit despre necesitatea urgentării planului pentru începerea școlii, somând-o pe Monica Anisie, ministrul Educației să vină cu un plan concret. Același îndemn a fost îndreptat și către ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, cel care ar trebui să lucreze „cot la cot” cu ministrul Educației în vederea punerii la punct a tututor detaliilor viitorului ordin.

Școala, pe repede înainte?

„Domnule Tătaru, doamna ministru Anisie rugămintea mea ar fi ca astăzi să fie finalizat ordinul comun pentru deschiderea școlilor. Dacă aveți puncte de vedere diferite, vă rog să discutați cu doamna vicepremier Turcan și să armonizăm, în așa fel încât mâine să publicăm ordinul.”, a spus Ludovic Orban.

Cultura va avea reguli noi

„Noi astăzi trebuie să adoptăm Hotărârea de Guvern prin care se modifică Hotărârea de Guvern prin care se schimbă starea de alertă pentru a include toate prevederile necesare pentru reluarea acestor activități în bune condiții. Imediat după adoptarea HG și publicarea în Monitorul Oficial pentru fiecare domeniu Ministerul Sănătății și Ministerul Culturii vor trebui să emită în cursul zilei de astăzi ordinul comun privind regulile de protecție sanitară care trebuie respectate odată cu reluarea activității în domeniul culturii, iar Ministerul Sănătății și cu Ministerul Economiei vor trebui să emită ordinul privind măsurile de protecție sanitară care trebuie respectate în cadrul restaurantelor, cafenelelor. Aici am inclus un prag privitor la răspândirea virusului la nivel județean. Este vorba de 1,5 la mie cazuri cumulate în ultimele 14 zile”, a spus Ludovic Orban, în debutul ședinței de guvern.

Așa cum au declarat, de altfel, chiar de ieri liberalii, aceștia nu au de gând să participe astăzi la moțiunea de cenzură inițiată de social democrați.

„Astăzi, ne prezentăm la moțiunea de cenzură, chiar dacă este o procedură neconstituțională, ea se derulează și va trebui să fim la Parlament ca și Guvern. Sigur că poziția politică este foarte clară că noi nu participăm la această poțiune de cianură, dar ca Guvern va trebui să fim prezenți. La ora 14.00 vom fi prezenți la Parlament.”, a spus Ludovic Orban, în această ședință de guvern.

În cursul zilei de astăzi se va citi și vota moțiunea de cenzură împotriva guvernului condus de Ludovic Orban.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentRareș Bogdan, categoric: „Hai să încetăm cu traseismul măcar în ultimul ceas”
Articolul următorKlaus Iohannis este de părere că PSD vrea încă o criză, una politică
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.