Catalin Antohe si Victor Ciutacu-grup infractional organizat

„Recidivistul” este același Mihai Dimitriu, directorul medical al spitalului Pantelimon. Într-o nouă sesizare trimisă Colegiului Medicilor București, Dimitriu, în calitate de director medical al spitalului, i-a acuzat din nou pe ziariștii care au făcut dezvăluiri despre cazul morților suspecte de la Pantelimon că fac parte dintr-un grup infracțional organizat, alături de medicul Elena Voicu, fosta șefă a Secției ATI.

Anterior, pentru a nu-și atrage o posibilă sancțiune din partea Ministerului Sănătății, Mihai Dimitriu a pretins că sesizarea transmisă Colegiului Medicilor, în care făcea aceste acuzații scandaloase la adresa presei, a făcut-o în  nume personal, fără nicio legătură cu spitalul, medicul prevalându-se de dreptul legal de petiție!?!

Surse apropiate Colegiului Medicilor București au pus la dispoziția Ziarului de Investigații o altă reclamație semnată de medicul Mihai Dimitriu, care dovedește fără niciun fel de dubii că sesizarea a fost făcută în calitate oficială de director medical al Spitalului de Urgență Sf. Pantelimon.

Mai mult, același surse ne-au furnizat și decizia Colegiului, care probează că sesizarea este asumată de Spitalul de Urgență Sf. Pantelimon, prin directorul medical Mihai Dimitriu. Ce mai spuneți acum, domnule ministru al Sănătății Alexandru Rafila?

Medicul Dimitriu, în calitate oficială: „Aceste fapte extrem de grave, săvârșite în grup infracțional organizat cu numiții Antohe Cătălin, Victor Ciutacu…”

Reclamatie Mihai Dimitriu Pantelimon

Cei doi ziariști acuzați de grup infracțional organizat, în documentul semnat de Mihai Dimitriu, în calitate oficială de director medical al spitalului Pantelimon, sunt Victor Ciutacu (realizator al emisiunii „Punctul Culminant” la România TV) și Cătălin Antohe (redactor șef Cetățeanul.net).

„Toate aceste fapte extrem de grave, săvârșite în  mod  repetat, constant şi obsesiv de către Dr. Voicu Elena Antoaneta (independent, dar şi în grup infracțional organizat cu numiții Stamatoiu Camelia, Antohe Cătălin, Victor Ciutacu şi alţii) demonstrează lipsa ei totală de înțelegere a rolului medicului în societate”, a scris Dimitriu în reclamație.

Este fără niciun dubiu că medicul Mihai Dimitriu nu a făcut reclamația în nume personal, ci oficial, în calitate de director medical al Spitalului de Urgență Sf. Pantelimon.

„În temeiul art. 451 din Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, a art.117 din Statutul Colegiului Medicilor din România şi a sesizării înaintată Colegiului Medicilor din Municipiul București de către Dl. Conf. Dr. Mihai Dimitriu, în calitate de director medical al Spitalului Clinic de Urgenţă Sf. Pantelimon, sesizare înregistrată cu nr. 644/02.07.2024, prin care o reclamă pe Dr. Voicu Elena Antoaneta pentru fapte deosebit de grave şi în formă continuă de denigrare şi amenințare a colegilor şi a personalului medical, telefonic, direct şi în public, de acționare în judecată pentru sesizările făcute către Colegiul Medicilor din Municipiul București şi către Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Pantelimon”, scrie negru pe alb în documentul oficial al Colegiului Medicilor București.

Ministrul Rafila, obligat să sancționeze derapajele conducerii Spitalului Sf. Pantelimon

În urma dezvăluirilor făcute de Ziarul de Investigații, ministrul Sănătății Alexandru Rafila i-a cerut explicații directorului medical al Spitalului Sf. Pantelimon, Mircea Dimitriu, semnatarul documentului trimis de Spitalul Sf. Pantelimon la Colegiul Medicilor București.

A fost însă un demers pur formal, de ochii lumii, din moment ce ministrul Rafila a „înghițit” explicația puerilă a directorului medical de la Pantelimon, care a pretins că a făcut reclamația în nume personal.

„Petiția este formulată de mine în nume propriu în virtutea dreptului legal la petiție pe care mi-o conferă calitatea de membru al CMR -București”, a susținut atunci directorul medical Mihai Dimitriu.

De data aceasta, ministrul Rafila nu mai are de ales: fie ia măsuri împotriva conducerii Spitalului Sf. Patelimon, fie își însușește acuzele grave la adresa presei. Reamintim că Spitalul Sf. Pantelimon este un spital de stat, subordonat direct Ministerului Sănătății.

Articolul precedentDezbatere aprinsă pe marginea proiectului de construire a blocurilor turn pe strada Progresului
Articolul următorÎn urma scandalului Alfred Bulai, Agenția Națională pentru egalitate de șanse între femei și bărbați, reacționează
Senior partner Ziarul de Investigatii