Dan Iulian Croitoru era vehiculat, până nu de mult, ca fiind candidatul la Primăria Sectorului 5, din partea PNL. Odată cu venitea celor de la USR „în barca electorală”, Croitoru s-a trezit brusc în postura de a fi dat la o parte, una din condițiile președintelui USR, Dan Barna, pentru a intra alături de PNL în alegerile locale din București fiind tocmai aceasta. În urma acestei înțelegeri, Croitoru nu a fost singurul care mai stă o tură, ci și Dan Cristian Popescu, cel al cărui nume era asociat cu candidatura la Sectorul 2.

Drept pentru care, Croitoru anunță că se retrage. Cu toate că, analizând evenimentele și declarațiile ultimelor zile, pare să nu aibă de ales.

Dan Croitoru: „Familia și prietenii mă sfătuiesc să renunț”

„Familia și prietenii mă sfătuiesc să renunț la cursa pentru obținerea candidaturii PNL la Sectorul 5. Gunoaiele revărsate asupra mea de cele mai ipocrite creaturi de laborator ale politicii românești – liderii USR-Plus (personaje incapabile să bată un cui, care nu-și merită electoratul formidabil, format din oameni informați, implicați și dornici de schimbare) – i-au afectat și dezamăgit. Și pe ei, și pe mine. Mintea și inima îmi spun, de asemenea, să renunț. Într-o lume în care minciuna, calomnia și ipocrizia sunt principalele instrumente de negociere politică, nu am, în principiu, ce să caut. Sunt, la urma-urmei, un om obișnuit care are ce face și în afara administrației sau politicii. Mă retrag, așadar, deși am în spate votul și susținerea colegilor mei din PNL-Sector 5 (inclusiv al președintelui Cristian Băcanu), cărora le mulțumesc încă o dată pentru sprijin și pe care îi asigur de toată prețuirea și prietenia mea”, a scris pe Facebook Dan Iulian Croitoru.

Fostul aproape candidat la Sectotul 5 este de părere că USR lansează „acuzațiile mincinoase”

„Până acum, am tăcut, „spre binele alianței”. Acum sunt dator față de mine însumi, față de ai mei și față de cei care mă cunosc, să mă apăr. Nu sunt omul lui Vanghelie. Sau sunt, în măsura în care Claudiu Năsui sau Vlad Voiculescu vin din familii de oameni obișnuiți, lipsiți de privilegii în comunism, și nu de foști securiști implicați în devalizarea României, în anii tranziției. Sunt omul lui Vanghelie în măsura în care Dan Barna ar fi un antreprenor capabil să reușească prin propriile forțe, și nu un parazit îmbogățit din contracte cu statul sau un lider confecționat la apelul bocancilor. M-am luptat cu Vanghelie aproape un deceniu, din postura de consilier local. Am fost printre primii care i-au contestat metodele de baron local, arătând că abordarea lui asupra administrației duce într-o fundătură, ne condamnă la subdezvoltare. I-am stat ca un os de pește în gât, iar viceprimar am ajuns împotriva voinței lui. M-au votat consilierii, iar Marian Vanghelie ai fi zis că a înghițit o broască. Dovada? Cât am fost viceprimar, nu mi-a delegat nicio atribuție. Cum spunem noi, în administrație, ascuțeam creioane. O știu toți cei care au fost alături de mine în acei ani… Acesta este adevărul. Un adevăr greu de admis de către cei care și-au clădit cariera publică pe vorbe goale, pe lozinci și pe minciuni. Altfel, dragi prieteni, vă asigur că, indiferent de gustul amar produs de această aventură cu multe pete urâte, politicianiste, voi rămâne același Croitoru pe care-l cunoașteți. Cu mintea limpede și inima sus”, a conchis Croitoru.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentTalcioc electoral la Vâlcea. PSD face casă bună cu PER, dar în avantajul cui?
Articolul următorMICII DUMNEZEI DIN ŢARĂ. Învârteli cu acte false la Primăria Oraşului Geoagiu
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.