Cel care, ani de zile, pe când ”dădea cu sapa” la Direcția Națională Anticorupție – Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracțiunile de corupție săvârșite de militari (DNA MILITAR), își începea interogatoriile cu aceeași obsesivă întrebare: ”Da’ de Tache nu ai nimic”?

”Karma”… Uite că noi avem încă ”grijă” de rețeaua ”swinger procurorilor” DNA! După cum au fost numiți magistrații, ofițerii de poliție judiciară sau de informații și avocații implicați în ”marea swingereală” prin care oamenii de afaceri ”țepuiți” erau transformați în suspecți!  Iar suspecții în martori! Desigur, doar cei care după ce erau audiați de procurorul Cazacu Radu Mihăiță se duceau glonț să semneze contracte de reprezentare cu actuala soție a acestuia, avocata Cazacu Elena Theodora. Sau Calagiu Elena Theodora, după numele de fată de pe când era doar concubină. Și care, dintr-un apartament de bloc muncitoresc din Giurgiu, încasa onorarii și de câte 1,3 milioane euro pentru câte o singură hârtie trimisă! Și pentru ca dosarul soților Cazacu să fie chiar unul pe deplin Kafkian, foștii suspecți, ajunși martori și acum din nou inculpați și-au denunțat avocata că mai adăuga ”câte trei zerouri din pix”, la contractele pe care ei le-ar fi semnat de fapt pe sume infinit mai mici!

Suspecții soțului procuror, apărați de soția avocată 

Și uite că nu doar Dumbravă își urmărea ”dosarele optimizate” până la ”soluția finală” din instanțe!

Dar, dacă tot a venit vorba de instanțe, redăm integral decizia ultimeia dintre acestea, în ceea ce privește absolut exploziva Ordonanță 231:

” – În baza art. 250 alin. 4 C.proc. pen. Respinge, ca nefondată, contestația formulată de contestatoarea Cazacu Elena–Theodora împotriva Ordonanței nr. 231/172/P/2022 din data de 05.04.2024 a Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București.

În baza art.275 alin.2 C.pr.pen., obligă contestatoarea la plata sumei de 200 lei, cheltuieli judiciare avansate de stat. Definitivă. Pronunțată în ședință publică azi, 13.05.2024.

– Pronunțarea la 13.05.2024
– Pronunțarea la 08.05.2024
– Citarea persoanei interesate”.

DIVIZIA INTERNĂ a ASI intrând de asemenea și în posesia ORDONANȚEI complete din Dosarul nr.231/172/P/2022 care zguduie ”șandramaua swinger–procurorilor”:

”…acte întocmite de alții, pentru a le depune la dosar, întrucât locuia în Giurgiu, unde avea și unitatea de parchet. De remarcat că, față de calitatea de suspect a lui Petrescu Ștefan Renato cu privire la comiterea infracțiunii de delapidare, în dauna societății GBC Business Criad SRL era exclusă posibilitatea legală ca avocat Cazacu Elena Theodora să asigure asistență juridică ambelor părți.

În dosarul nr. 301/P/2019, în paralel cu (…), Cazacu Elena Theodora i-a asigurat asistență juridică lui Petrescu Ștefan Renato, în baza delegației nr. 02368/2019 clientului GBC Business Criad SRL, semnată de suspectul Petrescu Ștefan Renato. În numele societății, suspecta a depus o cerere privind stadiul dosarului și încunoștiințarea în vederea participării.




Contractul și anexa de un milion de euro

Coroborând aspectele rezultate din contractele de asistență juridică și înscrisurile din dosarele nr.122/P/2019 și nr. 301/P/2019 se concluzionează că, contractul nr. 02636/2019 a fost încheiat referitor la dosarul nr. 122/P/2019, iar contractul nr. 02638/2019 pentru dosarul nr. 301/P/2019.

Prin adresa nr. 958/II-3/2024, Parchetul de pe lângă Tribunalul București a comunicat faptul că, la nivelul acestei unități de parchet, nu au fost înregistrate dosare în care GBC Business Criad SRL să fi avut calitatea de parte sau subiect procesual principal. În consecință, nu există justificare pentru încheierea contractului nr. 02009/2020 și nu au fost acordate servicii juridice societății în baza acestui contract.

Din probele administrate în cauză a rezultat că, în perioada derulării cercetărilor în dosarul nr.122/P/2019, GBC Business Criad SRL a achitat lunar Cabinetului de Avocat Calagiu Elena Theodora 6.500 lei, cu titlu de onorariu, specific unui contract de tip ”abonament”.

În concluzie, deși a prestat servicii juridice pentru suspectul Petrescu Ștefan Renato în dosarele nr. 122/P/2019, nr. 8740/161/P/2022 și nr. 301/P/2019 și nu a prestat servicii juridice în baza contractului nr. 02009/2020, suspecta Cazacu Elena Theodora a formulat cereri de executare silită față de GBC Business Criad SRL, pentru sume exorbitante, care exced prejudiciului ce a făcut obiectul cercetărilor în dosarele penale și mult disproporționate de cele convenite cu alți avocați, pentru servicii juridice similare ca specific și durată. Reprezentantul persoanei vătămate GBC Business Criad SRL nu a formulat contestație la executare împotriva acestor proceduri care devalorizează societatea.

În cursul anului 2023, suspecta Cazacu Elena Theodora a încheiat cu reprezentanta GBC Business Criad SRL, (…) Mihaela Ionela, trei contracte de asistență juridică – nr. 02609/2023, nr. 02610/2023 și nr.02611/2023 – fiecare cu un onorariu de 100.000 euro plus TVA și un onorariu de succes de 150.000 euro plus TVA. În baza acestor trei contracte, suspecta a declanșat trei proceduri de executare silită împotriva societății prin BEJ (…) Ramona Lucia.

Întrucât procedura de executare silită este în derulare, din resursele financiare ale societății GBC Business Criad SRL continuă să fie dobândite ilegal sume importante, până în prezent obținându-se circa 575.000 euro, pentru a se evita ascunderea, distrugerea, înstrăinarea sau sustragerea de la urmărire a bunurilor care pot servi la garantarea executării pedepsei amenzii sau a cheltuielilor judiciare ori a reparării pagubei produse prin infracțiune, cât și a măsurilor asiguratorii asupra bunurilor suspecților.

Având în vedere că procedura de executare silită a fost demarată la BEJ (…) & (…) în numele Cabinetului de Avocat Calagiu Elena Theodora, iar cabinetul de avocat nu are personalitate juridică, fiind doar o firmă de exercitare a profesiei, conform legii nr. 51/1995 și a Statutului profesiei de avocat, nu are capacitate civilă și nu este o persoană distinctă de cea a titularului, titularul fiind cel care are drepturi și își asumă obligația (…), este un patrimoniu de afectațiune, iar veniturile provenite din exercitarea profesiei, chiar încasate în contul cabinetului sunt proprietatea avocatului titular impune instituirea măsurilor asiguratorii și asupra bunurilor cabinetului de avocat.

În baza art.249 Cpp.

DISPUN

1. Instituirea sechestrului asigurator asupra tuturor bunurilor mobile și imobile suspecților Petrescu Ștefan Renato, CNP (…) și Cazacu Elena Theodora, CNP (…) și ale Cabinetului de Avocat Cazacu Elena Theodora, CUI (…), până la recurența sumei de 1.310.000 euro.
2. Instituirea popririi asupra tuturor conturilor bancare deținute de Petrescu Ștefan Renato, până la concurențasumei de 1.310.000 euro
3. Instituirea popririi asupra tuturor conturilor bancare deținute de Cazacu Elena Theodora și Cabinetul de Avocat Cazacu Elena Theodora  asupra sumelor obținute în procedurile de executare silită și (…) Ramona Lucia până la concurența sumei de 1.310.000 euro.
4. Delegarea lucrătorilor de poliție judiciară din cadrul IGPR – DICE în vederea aplicării măsurilor asiguratorii instituite”.

Procurorul dă raportul suspectului în parcare

Articol preluat din ASI-România

VIALovitura lu' Tache
SURSĂLovitura lu' Tache
Articolul precedentMihaiu, ce ai căutat în Baicului?
Articolul următorEXCLUSIV VIDEO – Sfânta Clotilde față în față cu Dumnezeu