Sursa: Facebook

Ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, Marius Budăi, a rămas fără permis de conducere pentru următoarele 3 luni, după ce a fost depistat „zburând” pe șosele cu BMW-ul.

Budăi a fost prins de aparatul radar al poliţiei pe 22 februarie, pe când era vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, conducând cu o viteză de 121 km/h în localitatea vrânceană Pufeşti, în zonă unde limita de viteză este 60 km/h.

Ministrul a făcut tot ce a putut pentru a anula sancțiunile primite, a deschis chiar acțiune în instanță, însă a pierdut definitiv procesul. Și, dacă tot a pierdut, Budăi a zis astăzi că regretă. Regretă ceea ce a făcut, chiar dacă în instanță s-a declarat complet nevinovat.

Regret ceea ce s-a întâmplat. Mă grăbeam de la Botoșani la București, la o ședință care fusese convocată cu doar câteva ore înainte. Recomand tuturor conducătorilor auto să respecte legislația în vigoare pentru a evita producerea de accidente rutiere”, a declarat Marius Budăi, pentru Antena 3.

În martie anul acesta, actualul ministru a făcut, pe rolul unei judecătorii din Vrancea, o plângere contravențională împotriva procesului-verbal întocmit de Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea și a solicitat anularea acestuia și exonerarea sa de la sancțiunile aplicate – amenda în cuantum de 1.305 lei și suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 zile.

Din ce se scria ministrul în acțiune, agentul constatator reținuse în mod eronat că a condus autoturismul cu viteză dublă față de limita legală. Nu doar că Budăi a scris că că nu a circulat cu viteza menționată, ba chiar a susținut că agentul constatator a menționat în mod fals în procesul-verbal viteza cu care se deplasa.

Însă IPJ Vrancea nu s-a lăsat, așa că la dosar a depus CD-ul cu înregistrarea video a abaterii, iar de aici rezulta că la ora 09.35 în acea zi de 22 februarie, tocmai mașina condusă de Budăi fusese înregistrată circulând cu viteza de 121 km/h. Probabil că Budăi nici nu știuse că fusese vedetă și fusese filmat cu aparatul radar ROM 248 montat pe autospeciala MAI.

Însă a aflat, ca și instanța de judecată, care i-a respins acțiunea: „Respinge ca nefondată plângerea contravențională împotriva procesului-verbal seria PVNX nr. 0345743/22.02.2021, plângere formulată de petentul Budăi Marius – Constantin, în contradictoriu cu intimatul I.P.J. Vrancea, cu sediul în Focşani, str. Cezar Bolliac, nr. 12, jud. Vrancea. Ia act că nu au fost solicitate cheltuieli de judecată. Cu apel în 30 de zile de la comunicare, cererea pentru exercitarea căii de atac urmând a fi depusă la Judecătoria Adjud”. Budăi a mers însă până la capăt și a atacat soluția, o decizie fiind dată chiar de Sfântul Neculai. Definitivă de această dată, simplu și la obiect: „Respinge apelul ca nefondat”.

Articolul precedentGuvernul promite „rețele naționale de transport care să reprezinte coloana vertebrală de dezvoltare a economiei naționale”
Articolul următorPremierul Nicolae Ciucă, mulțumit de prestația miniștrilor de coaliție