Soial democrații nu renunță la ideea ca Rovana Plumb să preia un portofoliu de comisar european. După ce Viorica Dăncilă a asigurat că europarlamentarul are susținerea PSD până în pânzele albe, în ciuda problemelor semnalate, Rovana Plumb ține să asigure Comisia JURI a Parlamentului European că nu are probleme de integritate. Cum semnele de întrebare vizau un împrumut contractat de aceasta, europarlamentarul anunță printr-o scrisoare că totul s-a rezolvat.

Înţeleg legitimitatea îngrijorărilor dumneavoastră asupra unui posibil conflict de interese, dar permiteţi-mi să exprim din nou buna mea credinţă în perspectiva îngrijorărilor dumneavoastră. Cu toate acestea, regret că, potrivit înţelegerii unora dintre membri JURI, Comisia a concluzionat că nicio soluţie nu ar putea rezolva posibilul viitor conflict de interese, Comisia l-a identificat şi astfel nepotrivirea mea şi inabilitatea mea de a exercita funcţia desemnată de preşedintele ales al Comisiei Europene, cât şi alte funcţii similiare, fiind definitivă şi complet decisă.

Credeam că răspunsurile mele la întrebările cu privire la felul în care văd să sting datoria au fost suficiente să înlăture îngrijorările membrilor. Dacă mi s-ar fi spus că acelea nu sunt soluţii adecvate pentru a înlătura conflictul de interese, atunci aş fi propus alte mijloace de a rezolva problema, pe care doar eu le-aş fi putut oferi şi pune în aplicare.

Având în vedere aceste lucruri, şi pentru a debloca situaţia, am făcut câţiva paşi pe care sunt încrezătoare că JURI îi va găsi ca fiind o soluţie adecvată. Astfel, am oferit creditorului (persoană fizică) rambursarea a două apartamente pe care le deţin în România, care deja sunt menţionate în declaraţia financiară şi aceasta a acceptat imediat, ca plata completă şi finală a datoriei mele. În consecinţă, datoria care a generat îngrijorări nu mai există. Soluţiile menţionate mai sus vor fi puse în aplicare cât mai curând, până pe 23 octombrie 2019, când Parlamentul European va vota Comisia.

În speranţa că acest aranjament vă va oferi ca preşedinte al Comisiei un teren propice pentru înlăturarea îngrijorărilor şi pentru a formula o opinie pozitivă asupra subiectului, rămân la dispoziţia dvs, totală de a aduce clarificări mai departe. Vă rog să acceptaţi consideraţia mea, Rovana Plumb, comisar european desemnat pentru Transporturi”, se arată în scrisoarea Rovanei Plumb, citată de Mediafax.

Articolul precedentIohannis o cheamă pe Viorica Dăncilă la Palatul Cotroceni
Articolul următorDacian Cioloș: „Nicio tranzacție reală sau fictivă pe care o anunță doamna Plumb în ultimul ceas nu mai convinge pe nimeni”