Sursa: Facebook

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a aflat, cine știe pe ce căi, că în spitalul aflat în subordinea municipalității sale se lua mită la „greu”.

Nu mai puțin de șase medici chirurgi și o asistentă, toți angajați ai Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara – Clinica de Chirurgie Generală 2 – Oncologie au fost puși zilele acestea sub control judiciar pentru mai multe fapte de luare de mită, într-un dosar intrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș.

Iar Fritz se declară „siderat”. Și „înfuriat”. Aceasta în condițiile în care faptele imputate inculpaților, așa cum au fost documentate de ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Arad, sunt mai multe, începând cu anul 2022.

Așa siderat și înfuriat cum este, Dominic Fritz aproape că ridică neputincios din umeri. Și îi roagă pe pacienți să îl ajute pentru a curăța spitalul de care răspunde Primăria Timișoara. Pentru că, nu-i așa, cele bune să s-adune, cele rele… să se spele!

Sunt siderat și înfuriat. Aproape toți medicii din secția de chirurgie oncologică de la Spitalul Municipal sunt acuzați de procurori că au luat șpagă, în mod repetat, de la pacienți și familiile lor. Asta doar două luni după ce fostul șef al aceleiași secții a fost condamnat la 3 ani de închisoare (cu suspendare) tot pentru luare de mită.

Deși au dreptul la prezumția de nevinovăție, dovezile prezentate de procurori în comunicat sunt copleșitoare.
Este incalificabil să te folosești de suferința și disperarea oamenilor pentru a face un ban în plus. Orice caz de corupție în spitale este și o palmă dată tuturor medicilor și asistentelor care cu pasiune și dăruire fac bine oamenilor și salvează vieți.

Ce îmi dă speranță este că aceste practici nu mai rămân nedescoperite și nici nepedepsite. Fiecare pacient al Spitalului Municipal semnează la internare o declarație în care se obligă să sesizeze orice încercare de a cere mită.
Putem curăța corupția medicală, cu ajutorul procurorilor și medicilor de bună credință, dar mai ales al pacienților. Demnitatea și curajul lor de a nu mai accepta sistemul de mici atenții sunt arma noastră cea mai bună împotriva acestui cancer
”, clarifică Dominic Fritz, pe Facebook.

Aceasta în condițiile în care chiar în luna mai, Fritz anunța – tot pe Facebook – că trimisese Corpul de control al primarului la Spitalul Municipal Timișoara. Într-adevăr, pentru o altă chestiune, care o viza pe fosta directoare a unității medicale.

Iar ulterior, Fritz era chiar citat într-un comunicat al partidului din care face parte: „Primarul USR Dominic Fritz: „Corupția din sănătate e cea mai de joasă speță, pentru că se joacă direct cu viețile oamenilor. Iar în 9 iunie trebuie să apărăm Timișoara cu votul nostru. Nu putem să ne întoarcem la vremuri în care specialii cu nume celebru au primit covor roșu în instituțiile Timișoarei”.

E adevărat, erau materiale de campanie. De acum, a trecut 9 iunie. Aproape că a trecut și toată luna august.

Articolul precedentOficial, lui Ciucă îi merge bine! A fost desemnat candidatul PNL la prezidențiale
Articolul următorPercheziții în 5 județe, într-un dosar de trafic de migranți