Victor Negrescu, membru PSD trimis în Parlamentul European și totodată raportor al grupului social-democrat, cere Uniunii Europene alocarea unor fonduri mai mari pentru țara noastră.

Este vorba despre 34 de milioane de euro, bani care ar trebui să ajute la limitarea pagubelor produse de inundațiile din vara anului trecut.

Potrivit lui Negrescu, suma la care face referire este necesară pentru mai multe categorii de acțiuni.

În intervenția pe care a avut-o acesta, a detaliat că aproximativ 22 de milioane de euro sunt pentru costurile operațiunilor de salvare, furnizarea de apă pentru populație și acțiunile de protejare a zonelor agricole, alți aproximativ 9 milioane de euro – pentru decontarea cheltuielile legate de curățarea zonelor afectate, în timp ce aproximativ 2 milioane de euro ar fi pentru lucrările de infrastructură în domeniul apei și managementului reziduurilor.

În calitate de responsabil al grupului social-democrat din Parlamentul European pentru bugetul european, am susținut astăzi alocarea a circa 34 de milioane de euro pentru România ca urmare a efectelor dezastruoase produse de inundații în vara anului 2022.

Fondul European de Solidaritate reprezintă un instrument cheie pentru sprijinirea statelor membre afectate de dezastrele naturale.
Am solicitat în repetate rânduri creșterea fondurilor europene pentru situațiile de urgență dar, în pofida solicitărilor noastre din Parlamentul European, fondurile alocate sunt încă insuficiente.

Pagubele provocate de inundații se ridică conform estimărilor la 1,31 miliarde de euro, sumă care se încadrează în cadrul criteriilor care definesc dezastrele naturale majore, depășind baremul de 0,6% din Venitul Național Brut.

Această alocare financiară arată cât de importantă este Uniunea Europeană și ce înseamnă solidaritatea europeană.
În calitate de raportor al grupului social-democrat responsabil de acest dosar susțin această alocare financiară și propun aprobarea rapidă a acestui raport
”, se arată într-o postare pe Facebook.

Articolul precedentMarcel Ciolacu nu îl mai vrea în PSD pe primarul din Crevedia
Articolul următorAjutoare de urgență pentru cei afectați de tragedia de la Crevedia