Noi dezvăluiri în cazul profesorului Alfred Bulai de la SNSPA

După ce scandalul a ieșit la iveală, tot mai multe voci fac dezvăluiri despre profesorul Alfred Bulai de la SNSPA, acuzat de abuzuri sexuale asupra studentelor.

Studenții de la SNSPA au depus în trecut o petiție prin care au cerut modificarea codului de etică, dar aceasta nu a avut succes. Una dintre fostele studente ale lui Alfred Bulai a declarat în exclusivitate pentru Antena 3 CNN că mereu au existat zvonuri legate de abuzurile sexuale ale profesorului, dar că niciodată nu au fost luate măsuri concrete.

Adela Alexandru, fostă studentă:Le cunosc pe unele dintre studente. I-am fost și eu studentă domnului Bulai. Existau dintotdeauna aceste zvonuri. Reușea de fiecare dată să îmbrace aceste forme de manipulare sub un așternut destul de greu de perceput. Din experiența mea de la cursurile dânsului, erau niște forme mai subtile. În alte cadre de discuții unu la unu sau în alte contexte, aceste forme de abuz au căpătat și alte nuanțe.

Există un tipar pe care l-a repetat cu generații întregi de studente. Am fost martoră la niște comentarii pe care dânsul le avea față de studentele care îmbrățișau principii feministe, remarci mai puțin plăcute din partea dumnealui. Personal am făcut parte dintr-o inițiativă studențească și încă din 2016 am cerut SNSPA modificarea codului de etică, în așa fel încât să aibă o definiție mai cuprinzătoare pentru ceea ce înseamnă hărțuirea sexuală, să prevadă măsuri clare care se pot aplica în asemenea situații, dar și sancțiuni. Petiția, care a strâns peste 600 de semnături, a fost depusă la Senatul universității, fără să primească un răspuns. Vorbim de o inițiativă care s-a întins pe o perioadă de 2 ani, 2 ani de obstacole constante din partea conducerii care nu a vrut să accepte aceste modificări. Răspunsul a fost că SNSPA prevede deja în codul de etică existent aceste aspecte și nu e nevoie de adăugiri.”

Poliția Capitalei efectuează cercetări într-un dosar ce vizează folosirea funcției în scop sexual în cazul profesorului Alfred Bulai, au declarat, pentru Agerpres, surse judiciare. Vestea vine după ce luni el a fost suspendat de SNSPA odată cu apariția în spațiul public a unor înregistrări cu profesorul universitar care le cerea studentelor să se dezbrace.

Potrivit unor surse, profesorul Alfred Bulai, cercetat într-un dosar ce vizează folosirea funcției în scop sexual, a depus cererea de pensionare.

VIASorin PREDA
SURSĂZiarul de Investigații
Articolul precedentZiarul de Investigații întrerupe colaborarea cu Cătălin Tache și ASI-România
Articolul următore-Proprietatea: Un nou sistem de impozitare din 2026
Senior partner Ziarul de Investigatii