Deja fost ministru al Internelor, Nicolae Moga este prezent la ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, unde se discută din nou despre cazul Caracal. Moga nu a rezistat presiunii create în urma celor întâmplate în cazul crimei din județul Olt și a demisionat după doar 6 zile de la numirea în funcție. Cu toate că a renunțat la portofoliu, Moga s-a prezentat la ședința CSAT, după cum reiese și din pozele postate pe site-ul Administrației Prezidențiale.

Nicolae Moga și-a anunțat demisia în această dimineață, după ce în weekend mai mulți șefi și-au pierdut la rândul lor posturile: şeful Poliţiei Române, prefectul și subprefectul judeţului Olt. Aceasta din cauză că oamenii legii nu au reușit să salveze viaţa Alexandrei, care totuși reușise să scape câteva momente de sub atenția lui Gheorghe Dincă și să ceară ajutor la 112.

În urma unei discuţii pe care am avut-o în această dimineaţă cu prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, am decis sa mă retrag din funcţia de ministru. Retragerea din această demnitate trebuie să fie văzută ca un nou început pentru Minister. În cele șase zile am dispus toate controalele posibile pentru identificarea vinovaţilor în cazul tragediei de la Caracal. Toate aceste cercetări vor continua, am încredere în oamenii din Minister, că vor reuşi sa ducă la bun sfârşit munca pe care am început-o împreună şi le multumesc pentru colaborare”, a spus Moga în fața presei, atunci când a anunțat că părăsește Internele.

Articolul precedentTudorel Toader și Eugen Tomac au intrat în conflict și se jignesc reciproc
Articolul următorDIICOT: „ În perioada 2004 – 2019, pe rolul DIICOT Craiova și DIICOT Olt nu a fost înregistrată nicio cauză privind activități infracționale desfășurate de inculpatul DINCĂ GHEORGHE”