125 de șantiere din județul Dâmbovița vor fi închise. Sute de angajați ar putea intra în concediu fără plată. Sistarea lucrărilor vine în urma anunțului Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei  conform căruia alocările bugetare pentru PNDL au fost epuizate. 


Problema din Dâmbovița a fost anunțată de Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean, într-o postare pe pagina sa de Facebook. 

„125 de şantiere deschise în judeţul Dâmboviţa se vor închide, iar sute de muncitori ar putea intra în concediu fără plată, timp de cel puţin o lună, din cauza incompetenţei Guvernul Cîţu. Finanţiştii şi analiştii coaliţiei de dreapta au lăsat fără bani toate primăriile din ţară care aveau lucrări prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Mii de lucrări la şcoli, drumuri, dispensare, reţele de utilităţi sunt blocate de astăzi pentru că actualii guvernanţi nu au fost în stare să prevadă sumele necesare pentru continuarea PNDL-ului”, a scris preşedintele CJ Dâmbovița,  pe pagina sa de Facebook.

 „Doar în judeţul Dâmboviţa sunt 60 de primării de municipii, oraşe şi comune, plus Consiliul Judeţean Dâmboviţa, care nu vor mai avea cu ce să achite facturile către executanţii lucrărilor. Pe lângă faptul că termenele de finalizare vor fi întârziate, ce vor face firmele care aşteptă banii de la primăriile pentru care lucrează? Cum îşi vor plăti angajaţii? Ce se întâmplă cu şcolile care ar trebui finalizate până la începerea noului an şcolar? Dar cu lucrările la drumuri? Se intră în iarnă cu ele? Sunt întrebări la care, sunt convins, nimeni din Guvern nu va răspunde!  De ce? Pentru că nu îi interesează!”, a mai scris preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan. 

Ministerul Dezvoltării a informat primăriile, printr-o scrisoare, că au fost epuizate fondurile de 4 miliarde lei din PNDL pentru anul în curs, recomandarea fiind să finanţeze proiectele din surse proprii sau să fie sistate lucrările.  

„Ministerul Dezvoltării a epuizat creditele bugetare alocate Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) pentru anul în curs. (…) Aveţi posibilitatea să decontaţi bunurile achiziţionate, serviciile prestate, lucrările executate din surse proprii sau din alte surse legal constituite, sau să sistaţi lucrările”, se arată în scrisoarea transmisă de ministrul Cseke Attila primarilor. 

Articolul precedentMinistrul Năsui crede că „e momentul să reformăm modul în care se promovează turismul”: mai întâi a desființat câteva posturi
Articolul următorPanică în Deva! Un centru comercial a fost evacuat din cauza unei valize suspecte
Am debutat în presă în 1992, iar povestea continuă...