Sursa: Facebook ANPC

Un restaurant din Capitală a fost închis zilele acestea în urma verificărilor efectuate de comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), care au scos la iveală o serie de deficiențe.

Din ce se arată într-o postare pe Facebook, unitatea închisă temporar funcționează în sectorul 3 din București, pe strada I. C. Brătianu, numele operatorului economic fiind Bianco Latte SRL – Borsalino.

În urma controlului, au fost aplicate o serie de sancțiuni, cea mai drastică fiind însă oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor. Astfel, ANPC arată că a mai fost aplicată o amendă în valoare de 10.000 lei și un avertisment scris, fiind totodată dispusă oprirea definitivă de la comercializare a 10 kilograme de carne, fructe de mare, supe și ciorbe.

În postarea ANPC se explică totodată și de ce s-a recurs la aceste sancțiuni. Astfel, s-a descoperit că în interior, în zona de preparare a produselor finite, tavanul prezenta un orificiu cu acces direct la structura clădirii, hota avea o acumulare de praf și grasime în strat consistent, cântarul folosit în unitate nu avea elemente de identificare sau documente care să ateste verificarea metrologică, bancul rece de la masa de lucru avea rugină la nivelul grătarelor și acumulări de praf, grăsime și rupturi la nivelul chederelor, în timp ce spațiul frigorific de congelare prezenta acumulări de praf și grăsime la nivelul chederelor și acumulare cantitativă de gheață pe grătare și pereții laterali interiori.

În ceea ce privește alimentele, comisarii ANPC spun că au găsit pește, fructe de mare și carne de porc fără elemente de identificare și la care s-a constatat schimbarea stării termice fără ca unitatea să fie dotată cu abatitor/ freezer, în timp ce carnea semipreparată nu avea elemente de identificare, fiind utilizată în vederea servirii împreună cu supă/ ciorbă, depozitată în recipiente din material plastic. În același timp, consumatorii erau informați că în unele preparate era folosită smântâna, când în realitate materia primă utilizată era Gran Cucina.

Articolul precedentEmilia Șercan, despre plagiatul lui Nicolae Ciucă: „Ministerul a făcut această eschivă, scamatorie, pentru a-l face salvat”
Articolul următorCioloș, vizavi de aderarea la Schengen: „Nu înțeleg ce face statul român pentru unul dintre cele mai importante obiective de țară”