Procurorii DNA l-au reţinut pentru 24 de ore pe Viorel Popescu, fost director general al RATB, sub acuzaţia de trafic de influenţă. Anchetatorii susţin că în decembrie 2011, Viorel Popescu ar fi primit de la administratorii unor firme suma de 2.500 de euro.

În schimbul banilor, Viorel Popescu ar fi urmat să intervină pe lângă funcționarii din cadrul regiei în scopul derulării în condiții avantajoase, pentru firmele celor doi oameni de afaceri, a unui contract al cărui obiect îl constituia vânzarea de către această instituție a 232 de mijloace de transport casate (din parcul propriu în vederea dezmembrării și valorificării ulterioare a deșeurilor rezultate), precum și pentru atribuirea ulterioară a unor contracte similare către firmele celor două persoane. În această cauză se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane.

Nu este prima oară când Viorel Popescu are de-a face cu legea. El a fost trimis în judecată de procurorii anticorupție, pe 18 septembrie 2014, fiind acuzat de abuz în serviciu și conflict de interese. Viorel Popescu va fi prezentat Tribunalului Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă. 

Articolul precedentUdrea dusă cu mandat la DNA şi acuzată de spălare de bani şi fals în declaraţii de avere
Articolul următorPercheziţii la UTI, Erbaşu, Strabag, Romsys şi Total Net…