Ionel Stoica - foto Facebook

După ce Clotilde Armand a pierdut alegerile într-un mod total așteptat (evident, a fost furată de oamenii răi și fără suflet pentru că ea și-a îndeplinit la virgulă promisiunile, bla, bla, bla…), panica s-a instalat rapid printre slugi, angajații loiali ideologiei de făcut nimic pe salarii foarte mari și băgătorii de seamă! Fiecare a realizat că huzurul pe bani publici se va termina în momentul în care Tuță va termina de rostit jurământul. Iar omul chiar pare pus pe treabă!

Am mai scris despre faptul că, spre exemplu, Centrul Caraiman este o mare familie și că acolo concursurile au ridicat multe semne de întrebare. Înțeleg că i-am facut curioși și pe unii reprezentați ai statului să-și bage și ei nasul în neregulile de acolo. Una este când citești într-un ziar, alta când (îți) citești rechizitoriul. Dar, să avem răbdare, zic.

Zilele trecute am auzit din nou numele de Raluca Rogoz. Da, acea Raluca Rogoz, cea care până în luna iunie a ocupat PRIN DELEGARE de atribuții funcția de ȘEF SERVICIU ACHIZIȚII PUBLICE. Nu o să mai întreb retoric cum a reușit această performanță, doar pentru că nimic din studiile doamnei nu o recomandă pentru această funcție, las asta în seama procurorilor persoanelor abilitate.

Din ciclul populație multă cu legături strânse, îi mai amintesc în treacăt pe Herta Gabriel, Caius Nicolae. Evident, nu degeaba…

În data de 29 august 2024, pe site-ul Primăriei Sector 1 apare anunțul privind organizarea concursului de recrutare pentru ocuparea funcției publice de conducere, vacante, de Șef Serviciu Achiziții Publice. Iar de aici, sursele mele susțin că au început presiuni pentru ocolirea ori chiar eludarea legii.

În data de 13 septembrie 2024, Raluca Rogoz depune dosarul de candidatură înregistrat sub numărul 4……8, candidatura fiind admisă fără a îndeplini condițiile legale, respectiv studii de masterat în specialitatea funcției (potrivit cererii de înscriere și CV-ului).

Pasul 1

Posibil că Rogoz ori i-a impus, ori l-a rugat foarte frumos (!!) pe Herta Gabriel să încalce legea și să scrie el subiectele pentru examen, și, ca un mare maestru ce se află să facă în așa fel încât reprezentantul ANFP să nu poată să-și exercite atribuțiunile, subiectele ”picate” fiind probabil cele făcute de Herta.  

Pasul 2

Acum intră în scenă și Catrinel Trofin care numește membrii comisiei de evaluare prin dispoziție de primar.

Pasul 3 – coincidența

Coincidență sau nu, președinte al comisiei de evaluare este nimeni altul decât credinciosul ”câine de pază” (doar pentru faptul că la un moment dat ar fi fost, zice el, ziarist), șef al serviciului comunicare (asta este o poveste frumoasă, pentru că de comunicat…nu știe, nu vrea, sau poate că așa i s-a ordonat), nimeni altul decât Ionel Stoica. Da, da, acel Ionel Stoica, care zic gurile rele, că ar fi dat de mai multe ori examen pentru postul pe care l-a ocupat atâția amar de ani, timp în care nu s-a evidențiat cu nimic în afară de săruturile aplicate userist șefei supreme.

De ce coincidență? Pentru că, atunci când el ”plângea” pe la ușile (larg deschise totuși, dar cu prag destul de înalt, deci nu pentru oricine) birourilor în care se țineau examenele ”lui”, minunea a făcut ca…Raluca Rogoz să fie un membru de nădejde al comisiei. Iar acum, evident, coincidență, dar am mai spus-o mai sus, însă îmi place s-o repet, șeful comisiei este același… Ionel Stoica. Nu e ceva ciudat aici? Mie, unul mi se pare că sunt prea multe coincidențe. Și toate sunt doar pe avantaj.

Se pare că Prefectul Municipiului București a aflat și el de toate coincidențele de mai sus, și vineri, 27 septembrie, a solicitat “dosarul” instrumentat de Ionel Stoica, Dan Postole și Herta Gabriel, menționând că va ataca dispoziția privind nominalizarea membrilor comisiei de concurs și suspendarea demersurilor în vederea desfășurării concursului până la stabilirea legalității organizării acestui concurs mult râvnit de ”gașca” useristă de la sectorul 1.

Tot vineri, înțeleg că au fost depuse plângeri penale la Direcția Națională Anticorupție (Ionel, ar fi trebuit sa afli, nu?), și sesizări către avertizorii de integritate din cadrul Agenției Naționale de Integritate de către candidații înscriși la concursul privind ocuparea acestui post de șef peste achizițiile din Sectorul 1.

Pârâții ar fi Sectorul 1 al Municipiului București prin Catrinel Trofin, Ionel Stoica, Caius Nicolae, Herta Bogdan, Dan Postole și reprezentanții Agenției Naționale a Funcționarilor Publici.

Ceea ce frapează este tupeul funcționarilor publici mai sus menționați de a continua demersurile organizării acestui concurs, încălcând și sfidând legea, lege despre care ei susțin că trebuie aplicată.

La fel cum le zice și denumirea, uniunea salvați (salvați voi, NU NOI) România, exact așa pare că procedează și cu legea – respectați VOI, NU NOI, legea!

Oricum ai privi, sunt câțiva care sunt disperați că vine Tuță! Ceilalți, oamenii onești care au ținut practic Sectorul pe linia de plutire în mandatul primăriței nu își fac probleme, sunt profesioniști, sunt oameni de bază în administrație, și sunt sigur că numără zilele până la plecarea acestor indivizi. Mai răbdați puțin…

Șef Serviciu Comunicare Sector 1, Ionel Stoica – ⌛

VIASorin PREDA
SURSĂZiarul de Investigații
Articolul precedentConsiliul Concurenței bănuiește că în județele afectate de inundații poate să apară specula
Articolul următorRAJA va reprograma lucrările din Năvodari și împrejurimi
Sorin PREDA
Senior partner Ziarul de Investigatii