Sursa: DIICOT

Doi bărbați din județul Bacău au primit mandate de arestare pentru 30 de zile, iar alți doi mandate de arestare domiciliară, într-un dosar în care se fac cercetări pentru introducere în ţară de droguri de mare risc, trafic de droguri de risc şi efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, de către o persoană care nu deţine autorizaţie eliberată în condiţiile legii.

Cei patru au fost inițial reținuți ieri, în urma unei acțiuni a procurorilor Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Bacău, efectuate cu sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, și în urma căreia unul dintre inculpați a fost prins în flagrant având asupra sa sute de comprimate de ecstasy care fuseseră comandate de pe dark-web, din Olanda. În plus, în urma perchezițiilor domiciliare efectuate ulterior, oamenii legii au găsit și alte droguri.

Potrivit DIICOT, cele 250 de pastile de ecstasy fuseseră comandate luna aceasta, de doi dintre inculpați, contravaloarea acestora fiind achitată cu criptomonedele achiziționate special în acest scop. Numai că „la data de 27.09.2022, unul dintre inculpați a fost prins în flagrant după ce a primit coletul care conținea drogurile de mare risc”.

Dacă vizavi de acești doi inculpați s-a reținut până în acest moment că au traficat droguri doar luna aceasta, despre ceilalți doi se arată că „au comercializat în cursul anului 2022 droguri de risc și substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive consumatorilor de pe raza județului Bacău, unul dintre aceștia fiind prins în flagrant în timp ce transporta în vederea comercializării cantitatea de peste 100 de grame de 3-Chloromethcathinone (3-CMC)”. Culmea, unul dintre aceștia este elev de liceu.

Însă nu doar aceste droguri erau comercializate, mai arată procurorii DIICOT:

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate în cauză, au fost descoperite plante de canabis, diferite cantități de droguri, sumele de 44.010 lei și 120 de euro, instrumente destinate cântăririi și porționării drogurilor, un pistol metalic de tip airsoft și 3 tuburi cilindrice”.

După toate activitățile derulate în dosar, procurorii au sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Bacău cu propunere de arestare preventivă a doi dintre inculpați și luarea măsurii arestului la domiciliul față de alți doi inculpați, propunere admisă:

Dispune arestarea preventivă a inculpaţilor: 1. Nastasă Valentin Teodor, cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de introducere sau scoatere din ţară, precum şi importul ori exportul de droguri de mare risc, fără drept, și 2. Toșa Teodor, cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de efectuare, fără drept, de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, de către o persoană care nu deţine autorizaţie eliberată în condiţiile legii, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 28.09.2022 şi până la data de 27.10.2022 inclusiv. Dispune emiterea de îndată a mandatelor de arestare preventivă faţă de inculpaţii Nastasă Valentin Teodor şi Toșa Teodor.

Admite propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Bacău, având ca obiect arestul la domiciliu al inculpaţilor Andronic Constantin Daniel şi Gondoș Răzvan. Dispune luarea măsurii arestului la domiciliu faţă de inculpaţii 1. Andronic Constantin Daniel, cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de introducere sau scoatere din ţară, precum şi importul ori exportul de droguri de mare risc, fără drept, și 2. Gondoș Răzvan, sub aspectul comiterii infracțiunilor de trafic de droguri de risc și de efectuare, fără drept, de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, de către o persoană care nu deţine autorizaţie eliberată în condiţiile legii, pentru o perioadă de 30 de zile începând cu data de 28.09.2022 şi până la data de 27.10.2022 inclusiv.

Impune inculpatului Andronic Constantin Daniel obligaţia de a nu părăsi imobilul din or. Târgu Ocna, str. Tăbăcari, nr. 51, jud. Bacău, fără permisiunea instanţei de judecată sau a organului judiciar în faţa căruia se află cauza. Acordă inculpatului Andronic Constantin Daniel permisiunea ca, pe durata arestului la domiciliu, să participe la cursurile Școlare ale Liceul Costache Negri din Tg. Ocna, de luni până vineri, în intervalul orar 08:00-14:00, cu obligarea inculpatului de a respecta fără abateri programul școlar și cel mai scurt traseu între domiciliu și unitatea școlară.

Impune inculpatului Gondoş Răzvan obligaţia de a nu părăsi imobilul din or. Onești, str. Ion Creangă, nr. 32, jud. Bacău, fără permisiunea instanţei de judecată sau a organului judiciar în faţa căruia se află cauza. Pe durata arestului la domiciliu, inculpaţii Andronic Constantin Daniel şi Gondoș Răzvan trebuie să se prezinte în faţa organelor de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori sunt chemaţi.

Impune inculpaţilor Andronic Constantin Daniel şi Gondoș Răzvan ca pe durata masurii preventive a arestului la domiciliu să nu comunice direct sau indirect pe nicio cale, cu martorii care vor fi audiaţi în lucrări şi cu ceilalţi participanţi la săvârşirea infracţiunii (Nastasă Valentin şi Toşa Teodor). Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru cei prezenţi şi de la comunicare pentru cei lipsă”.

Articolul precedentUSR cheamă Autoritatea de Management, Oficiul European de Luptă Antifraudă, Parchetul European şi Curtea de Conturi să verifice achiziția de BMW-uri de către IGPR
Articolul următorÎn Justiție ca în tenis? Cum s-a jucat sistemul „ping-pong”cu magistrații „incomozi”