Actualmente președinte al Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații și, teoretic, complet apolitic, Sorin Grindeanu este pe punctul de a se reîntoarce în PSD. Acum ceva timp, erau zvonuri potrivit cărora Grindeanu ar reprezenta un contracandidat pentru Marcel Ciolacu în cursa pentru șefia partidului, însă acesta a ținut să infirme această variantă, probabil și în virtutea prieteniei pe care o are cu actualul interimar al PSD.

Grindeanu nici nu a revenit oficial în partid, deși în ianuarie i-a fost înmânată o adeziune de către președintele PSD Timiș, Alfred Simonis, dar aceasta nu înseamnă că acesta va sta departe de politică. Potrivit Pressalert, Sorin Grindeanu ar urma să fie unul dintre candidații de pe listele la alegerile parlamentare din partea PSD Timiș, discutându-se ca Sorin Grindeanu „să fie locul unu pe lista de Senat, pentru că partidul va avea asigurat cel puțin un senator, dar cel mai probabil va fi pe lista de la Camera Deputaților”.

Plecarea lui Sorin Grindeanu din PSD nu a fost tocmai lină, cum nu a fost nici renunțarea la fotoliul de prim ministru. Grindeanu a fost premier doar câteva luni, între ianuarie – iunie 2017, când, după un conflict cu Liviu Dragnea, i-a fost cerută demisia. A refuzat, însă guvernul său a fost dizolvat prin moțiune de cenzură, iar Grindeanu și-a pierdut și calitatea de membru PSD, pe care o avea din 1996. Funcția de premier nu era primul „job” la guvern. Sorin Grindeanu a fost între 17 decembrie 2014 și 15 noiembrie 2015 ministru al Comunicațiilor și Societății Informaționale, în Guvernul Ponta. Anterior, la alegerile din 2012, acesta obținuse un mandat de deputat de Timiș, funcție din care a demisionat la 30 iunie 2016, pentru a ocupa funcția de președinte al Consiliului Județean Timiș.

Articolul precedentȘefii CJ Hunedoara vor să dea monopolul colectării gunoaielor firmei Supercom SA, a fostului senator PSD Ilie Ciuclea
Articolul următorLucrările de la stația de epurare Glina continuă conform graficului