Sursa foto: Facebook/ Marcel Ciolacu ( captură video)

Premierul Marcel Ciolacu nu ia în considerare o altă majorare a salariilor bugetarilor din Parlament, dincolo de măririle promise, în ciuda protestelor declanșate de aceștia.

Declarațiile au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă susținută de premier în județul Buzău, în condițiile în care aproximativ 100 de funcţionari publici din Parlament au protestat ieri la Camera Deputaţilor, nemulțumiți de oferta Guvernului de majorare a salariilor cu 10%, în două tranșe.

Funcționarii solicită majorări cu minim 20 la sută, însă se pare că revendicările nu vor avea un răspuns pozitiv. Chiar dacă Ciolacu se afla în campanie electorală în județul Buzău, a răspuns inclusiv la întrebări legate de revendicările angajaților din Parlament, subliniind că o majorare a salariilor mai mare de 10% ar aduce un dezechilibru macroeconomic.

Pe scurt, Guvernul pe care îl conduce liderul PSD nu își permite un asemenea efort financiar: „Efortul pe care l-a putut face Guvernul l-a făcut! Eu mai mult nu aventurez Guvernul şi România, în ansamblul său. Cred că am dat dovadă de bună-credinţă de când sunt premier, de când PSD a intrat la guvernare”, a declarat Marcel Ciolacu.

Însă într-un comunicat de presă al sindicaliștilor, se atrage atenția că aceștia sunt „funcţionarii statului care asigură funcţionarea Legislativului României”, iar revendicările lor ar trebui luate în considerare:

O greşeală minoră din partea noastră poate avea repercusiuni asupra întregii societăţi. Dacă şi noi ne-am îndeplini obligaţiile în rate şi la un nivel minim, aşa cum sunt propunerile de majorare salarială, înseamnă că ar trebui să ne calibrăm activitatea după aceleaşi tipare.(…)

Factorul politic nu ar trebui să se bazeze pe dictonul «aşteaptă mulţi la uşă, dacă vreţi, plecaţi». Solicităm Guvernului României reevaluarea propunerii sale de majorare a salariilor angajaţilor din Parlamentul României cu un procent de 20%, în două tranşe: 15% începând cu luna iunie 2024 şi 5% în luna septembrie 2024, raportat la nivelul acordat pentru luna ianuarie 2024.

Reiterăm faptul că am dovedit respect şi loialitate faţă de instituţia în care ne desfăşurăm activitatea şi am ales calea dialogului, evitând mişcările sindicale de protest. Aceasta nu trebuie interpretată ca fiind o lipsă de acţiune sau acceptarea primei oferte. Aşteptăm acelaşi respect pe care şi noi l-am oferit de-a lungul timpului”.

Articolul precedentȘef de post de poliție din Maramureș, arestat la domiciliu pentru luare de mită
Articolul următorAlegeri 2024: persoanele cu afecțiuni vizibile pot fi însoțite în cabina de vot, însă neștiutorii de carte trebuie să se descurce singuri