Primăria Sectorului 1 nu se lasă și continuă lupta împotriva răspândirii COVID-19. Începând cu ziua de astăzi, 29 aprilie 2020, toți cei ce vor intra în incinta Primăriei Sectorului 1 din București vor fi testați cu termoscanere ultraperformante ce au ca scop detectarea temperaturii corporale. Din câte bine știm, unul dintre primele semne ale infectării cu noul coronavirus este întocmai creșterea temperaturii peste cotele normale. Angajaților administrației locale de sector le va fi luată, astfel, temperatura în fiecare dimineață, la intrarea în clădire.

Într-un comunicat al Primăriei Sectorului 1 al Capitalei se menționează: „Acest sistem de ultimă generație este foarte eficient, are o precizie de ± 0,3˚C și nu presupune atingerea persoanei a cărei temperatură este măsurată. De asemenea, detectează prezența sau absența măștii faciale.”

Dan Tudorache: „am decis să introducem acest sistem de testare a temperaturii corporale

Pentru mine este esențială protejarea de o posibilă infectare cu noul Coronavirus a angajaților și a familiilor acestora, precum și a locuitorilor Sectorului 1 care vor intra în instituția noastră în momentul în care se va redeschide programul de lucru cu publicul. Iată de ce am decis să introducem acest sistem de testare a temperaturii corporale care ne spune în timp real dacă angajatul are sau nu o problemă de sănătate care se manifestă prin creșterea temperaturii. Mă gândesc ca, din toamnă, aceste termoscanere să le instalăm în toate grădinițele, școlile și liceele din Sectorul 1, pentru că nimic nu este mai important decât protejarea sănătății copiilor noștri”, a declarat Primarul Dan Tudorache.

Articolul precedentMarcel Ciolacu reacționează după ce Iohannis a dat vina pe Parlament
Articolul următorCodruț Olaru rămâne doctor în Drept. Teza sa nu a fost plagiată!