Mircea Drăghici

Nu mai puțin de trei organisme de control și anchetă vor verifica cum stă social democratul Mircea Drăghici cu averea, după ce Agenția Națională de Integritate a constatat existența unei diferențe nejustificate în cuantum de 1.184.547 lei și 15.600 euro, între averea dobândită și veniturile realizate de de acesta.

După constatare, ANI a sesizat inclusiv procurorii anticorupție, în condițiile în care deputatul a fost trimis deja în judecată de DNA în iulie 2019, pentru utilizarea subvențiilor în alte scopuri decât acelea pentru care au fost acordate și delapidare (2 fapte)”.

Agenția Națională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel Pitești, în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate în perioada exercitării funcției de către DRĂGHICI MIRCEA GHEORGHE.

De asemenea, având în vedere elementele identificate din activitatea de evaluare, în conformitate cu dispozițiile art. 17 alin. (4) din Legea nr. 176/2010, Agenția Națională de Integritate a dispus sesizarea următoarelor instituții:

  1. Direcția Națională Anticorupție – cu privire la posibile indicii privind încălcarea dispozițiilor Legii nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor de corupție, în ceea ce privește încasarea sumei în cuantum de 313.247,04 lei reprezentând venituri din chirii, de la societăți comerciale care, la rândul lor, realizau venituri în baza contractelor de prestări servicii de la o formațiune politică;
  2. Agenția Națională de Administrare Fiscală – cu privire la posibile indicii privind încălcarea legislației fiscale în ceea ce privește înregistrarea contractelor de închiriere aferente perioadei 2017 – 2018, în anul 2019, respectiv după demararea cercetărilor de către Agenția Națională de Integritate, în baza cărora a încasat suma de 313.247,04 lei;
  3. Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor – cu privire la posibile indicii privind încălcarea legislației în materia spălării banilor, în ceea ce privește imobilele dobândite în anul 2018 de fiicele persoanei evaluate, cu suma totală de 100.000 lei, de la bunicii acestora, care anterior, în anul 2015, le dobândiseră de la persoana evaluată și de la soția acestuia, pentru suma de 59.800 euro.

Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, drepturile de care beneficiază (de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris), precum și despre existența diferențelor semnificative. DRĂGHICI MIRCEA GHEORGHE a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare”, a comunicat ANI.

Articolul precedentCodruț Olaru rămâne doctor în Drept. Teza sa nu a fost plagiată!
Articolul următorViorica Dăncilă îi cere demisia lui Ciolacu