kovesi a castigat

În urmă cu câteva momente, fosta șefă a DNA a ieșit din Secția 18 de poliție, unde a mers pentru a lua legătura cu polițistul care o are în atenție în cadrul măsurii controlului judiciar. Aseară, după mai multe ore de audieri în dosarul aducerii în țară a lui Nicolae Popa, Secţia de anchetare a magistraţilor a dispus ca Laura Codruța Kovesi să fie plasată sub control judiciar. Kovesi are calitate de inculpat, nu are voie să părăsească țara și are interdicție de a comenta dosarele în care este cercetată.

Cu toate acestea, fostul șef al DNSA a răspuns unor întrebări venite din partea jurnaliștilor care au așteptat-o azi în fața secției de poliție. Kovesi a a lăsat să se înțeleagă că într-adevăr se încearcă izolarea sa, mai ales în contextul candidaturii la Parchetul European. „Respect decizia luată de procurori în cursul zilei de ieri. Nu doresc să comentez niciun dosar penal.
Sunt un procuror care mi-am făcut treaba și care am luptat cu corupția. Sunt un procuror care inspiră teamă celor care vor să fure România
”, au fost câteva din răspunsurile fostei șefe a DNA.

Totodată, Kovesi a vorbit și despre modificarea codurilor în materie penală. Fostul procuror șef a explicat că, din punctul său de vedere, „modificările care s-au vehiculat, în special cele care vizează dezincriminarea unor infracțiuni sau reducerea limitelor de pedeapsă nu sunt un instrumente utile, ci sunt date pentru ca anumite persoane să scape de răspunderea penală”.

Articolul precedentTudorel Toader spune că nu ține cu dinții de funcția de ministru. „Există viață și după ministeriat”
Articolul următorVictor Ponta despre Teodorovici și Vâlcov-Scamatori fiscali!