Fost primar general al Capitalei, fost parlamentar şi fost ministru al Economiei, Adriean Videanu a fost reținut joi seara de procurorii Direcției Naționale Anticorupție pentru complicitate la abuz în serviciu.
El se află în sediul DNA de mai multe ore, fiind citat în dosarul disjuns din cel în care a fost trimisă în judecată Alina Bica, fosta șefă a DIICOT.
Alina Bica, în calitate de șef al DIICOT, ar fi ridicat la 25 februarie 2014 în mod abuziv sechestrul aplicat asupra unui număr de 80 de acțiuni deținute de Adriean Videanu la firma Titan Mar SA.
Adriean Videanu era cercetat în dosarul DIICOT — Structura Centrală, alături de alte persoane pentru crearea unui prejudiciu de 11 de dolari și punerea în pericol a sistemului energetic național pe segmentul gazelor naturale. Exercitarea abuzivă, de către Bica, a atribuțiilor de serviciu l-ar fi ajutat efectiv pe Videanu să-și pună la adăpost acțiunile sechestrate și să obțină foloase necuvenite prin înstrăinarea lor.
Astfel, ar fi rămas fără obiect măsura asiguratorie dispusă de procurorul de caz și care reprezenta garanția recuperării prejudiciului cauzat în dosarul în care era cercetat.

Articolul precedentCodruţ Sereş îi va ţine de urât la puşcărie lui Dan Voiculescu.
Articolul următorUdrea dusă cu mandat la DNA şi acuzată de spălare de bani şi fals în declaraţii de avere