Sursa: 123rf.com

Un bărbat a fost reținut și este cercetat pentru dare de mită, după ce a încercat să „îmbuneze” cu bani polițiștii din Covasna, care îl depistaseră băut la volan.

S-a întâmplat chiar săptămâna aceasta, însă agenții de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Covasna nu doar că au respins mita, ba chiari au sesizat fapta la linia Call center anticorupție 0800.806.806, sistem gestionat de Direcția Generală Anticorupție.

Ulterior, sesizarea a fost transmisă Parchetului de pe lângă Tribunalul Covasna și, împreună cu ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Covasna, procurorul de caz a documentat fapta, fiind întocmit dosar penal pentru dare de mită.

Totodată, șoferul este anchetat și pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului. Mai mult decât atât, ca urmare a actelor de procedură penală, procurorul de caz a dispus reținerea persoanei în cauză pentru 24 de ore, „urmând să dispună în consecință”, transmite DGA.

Situația s-a produs în dimineața zilei de 26 august 2024, în jurul orei 05.00, când cei doi polițiști, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza municipiului Sfântu Gheorghe, au depistat un conducător auto care emana halenă alcoolică (0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat). Pentru ca polițiștii să nu ia măsurile legale ce se impuneau, conducătorul auto le-a oferit suma de 100 de euro.

Situația a fost înregistrată cu body cam-ul din dotarea polițiștilor. Imediat, aceștia au apelat linia Call center anticorupție și au sesizat fapta”, se arată într-un comunicat de presă.

Articolul precedent29,3%, rata de promovare la a doua sesiune a bacalaureatului
Articolul următorGuvernul pregătește alegerile prezidențiale