Ramona Mănescu a promis încă din start că va rămâne fidelă, atunci când între PSD și ALDE s-a rupt lanțul de iubire, iar partidul său a ieșit de la Guvernare. Fidelă Ministerului de Externe, pe care îl conduce de puțină vreme, în ideea că și-a asumat portofoliul și trebuie să meargă mai departe. În urmă cu câteva zile, Mănescu spunea clar și răspicat că va rămâne la guvernare și mărturisea că se așteaptă ca președintele ALDE să o dea afară din partid pentru că încalcă linia impusă. Nu s-a întâmplat asta, pentru că a decis să își dea singură demisia.

Subsemnata Ramona Nicole Mănescu vă rog prin prezenta să luaţi act de demisia mea din ALDE, respectiv din toate funcţiile deţinute”, se arată în documentul adresat preşedintelui ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, făcut public de Agerpres.

Ieri, ceilalți trei miniștri din ALDE au demisionat, înainte sau după ședința de Guvern ținută de premierul Viorica Dăncilă.

Ramona Mănescu a fost liberală convinsă din 1990 și până în 2017, deși PNL îi oferise inclusiv intrarea în Parlamentul European. Între 1996-1997 a fost preşedinta Organizaţiei Tineretului Naţional Liberal Sector 6, membră a Departamentului de Relaţii Externe a PNL (1996-2004) si ofiţer internaţional al Tineretului Național Liberal (2001-2002). În perioada 2002-2005, a fost vicepreşedintă TNL, raportoare a Comisiei pentru Afaceri Externe a Delegaţiei Reprezentanţilor Naţionali a PNL, şi membră a Comitetului Executiv al PNL Sector 6, precum şi expert parlamentar, la Camera Deputaților. Din 2007 a intrat în PE. În 2017 s-a înscris în partidul lui Tăriceanu, împreună cu soţul său, Rareş Mănescu, fost primar PNL al Sectorului 6.