Sursa: captura video

O femeie din Hunedoara a fost trimisă în judecată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara pentru dare de mită, după ce a încercat să „îmbuneze” un polițist cu 10.000 de lei.

Din cercetările efectuate cu sprijinul ofițerilor de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Hunedoara rezultă că inculpata voia ca, în schimbul banilor, polițistul să îi ierte tatăl, care era cercetat într-un dosar penal.

Însă polițistul nu doar că a refuzat categoric „propunerea ilicită a inculpatei”, ba chiar a formulat un denunț, prin care a sesizat comiterea de către inculpată a infracțiunii de dare de mită.

De aici, ancheta s-a derulat rapid, în condițiile în care fapta sesizată a avut loc în primăvara acestui an. Și, la distanță de câteva luni, femeia a fost trimisă în judecată la Tribunalul Hunedoara.

În fapt, inculpata, cu intenție, în data de 24.03.2024, a promis suma de 10.000 lei unui agent de poliție în cadrul Poliției Stațiunii Geoagiu – Formațiunea de Ordine Publică – Compartimentul Siguranță Publică și Patrulare, denunțător în cauză, în scopul neîndeplinirii atribuţiilor de serviciu.

În fapt, agentul de poliție ar fi trebuit ca, în schimbul banilor, să creeze o situația avantajoasă pentru tatăl inculpatei care fusese identificat în trafic conducând un autoturism sub influența alcoolului, respectiv să nu dispună măsurile legale necesare în vederea angajării răspunderii incidente”, detaliază DGA.

Articolul precedentCiolacu vrea o înțelegere cu liderii politici pentru a stabili calendarul viitoarelor alegeri
Articolul următorUSR are președinte și caută prezidențiabil