Premierul Marcel Ciolacu face un apel la consens și înțelegere între toate forțele politice de pe „piață”, cu referire la alegerile care urmează.

Mai precis, vizavi de calendarul alegerilor, referitor la care liderul PSD și-ar dori să fie stabilit împreună cu omologii săi din celelalte partide.

Invitația a fost lansată de Ciolacu astăzi, la debutul ședinței de Guvern, când, pe lângă o serie de detalii legate de proiectele care urmează a fi discutate, acesta a subliniat că îi va invita „pe liderii tuturor partidelor politice pentru a stabili împreună calendarul alegerilor”.

Toți cei de aici, indiferent de partidul din care facem parte, avem o responsabilitate uriașă de a asigura stabilitatea acestei țări. Iar acest lucru înseamnă inclusiv să-ți respecți angajamentele. Nu este vorba de un termen sau altul pentru desfășurarea alegerilor, ci este vorba de încredere!

Țopăiala pe calendar afectează această încredere între parteneri. Și, din punctul meu de vedere, trebuie să înceteze! Ca premier al României, am obligația de a nu favoriza un partid sau o coaliție. Astăzi, practic, ieșim din calendarul electoral stabilit anterior, fiind ultima zi în care putem promova H.G.-ul de stabilire a datei alegerilor convenită pe 15 septembrie.

De aceea, de luni, alături de cei doi vicepremieri, îi voi invita pe liderii tuturor partidelor politice pentru a stabili împreună calendarul alegerilor. Aceasta este abordarea corectă și nu schimbarea unui ministru căruia i s-a impus de către propriul partid să nu inițieze un act normativ convenit anterior.

Nu voi răspunde provocărilor de a declanșa o criză guvernamentală și instabilitate în România”, a transmis public Ciolacu.

Precizările acestuia vin pe considerentul că, așa cum a explicat, calendarul alegerilor este „un subiect de mare interes zilele acestea”.

Totodată, premierul PSD a avut și alte considerații vizavi de modul în care formațiunile politice au înțeles să trateze situația:

Stimați colegi, mă bucur că până acum actul guvernamental nu a fost afectat de tensiunile politice. Nici măcar în campania electorală care tocmai s-a încheiat. Pentru că am înțeles cu toții că acest guvern nu este al Coaliției sau al vreunui partid politic. Este Guvernul României!”, a asigurat Marcel Ciolacu.

Articolul precedentFLORICĂ, gata, S-A TERMINAT!
Articolul următor10.000 de lei, suma oferită unui polițist din Hunedoara drept mită; agentul a denunțat intenția