Asociația CFA România trage un semnal de alarmă și anunță că în următorii 18 ani, populația țării noastre cu vârsta de 65+ o va depăși pe cea cu vârsta sub 24 de ani, relatează 1asig.ro.

Studiul amplu al asociației „Cum ne Asigurăm Viitorul! Despre Bunăstare şi Statul Social” a fost lansat marți, 28 iunie, și vorbește despre îmbătrânirea populației și consecințele pe termen lung ale acestui fenomen.

„Anul 2040 reprezintă anul în care populaţia României cu o vârstă de 65+ ani o va depăşi pe cea cu vârstă sub 24 ani, fiecare dintre aceste categorii reprezentând aproximativ un sfert din populaţia României în acel moment”, se arată în comunicatul Asociaţiei.

Fenomenul de îmbătrânire a populației României

Specialiștii asociației au declarat că principalul motiv pentru care mulți pleacă din țara noastră este faptul că o bună parte din populația țării nu acceptă contractul social.

Mai exact, acest contract se referă la calitatea învățământului și accesul la serviciile sociale, dar și la traiul comparativ cu alte clase sociale sau categorii profesionale. În plus, contractul social propus de alte state din Uniunea Europeană este mult mai mai bine primit de societate.

Cu toate acestea, potrivit studiului, persoanele care au acces la educație și sănătate își pot asigura celelalte nevoi, în contextul în care în România există multe oportunități.

„Acest studiu reprezintă modul în care dorim să contribuim la discuţia publică privind oportunităţile şi limitările care derivă din structura demografică a populaţiei României ţinând cont de faptul că România nu este singura ţară care se confruntă cu o creştere a ponderii populaţiei în vârstă în totalul populaţiei”, au mai declarat reprezentanții Asociației CFA România.

Asociația CFA România este organizația profesioniștilor în investiții din România, deținători ai titlului Chartered Financial Analyst. Asociația este una dintre cele peste 160 de societăți membre ale CFA Institute, având misiunea de a promova interesele specialiștilor în investiții.

Citește și articolul: Stația falsă de autobuz: o soluție pentru bătrânii cu afecțiuni psihice sau neurologice

Articolul precedentSe strânge „lațul” la Ambulanța Neamț: sunt inculpate 16 persoane în dosarul angajărilor pe bani
Articolul următorDecizii fără precedent luate de către primarii din Italia, din cauza secetei: Clienții saloanelor de înfrumusețare, spălați pe cap doar o singură dată
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.