Judecătorii Curții de Apel București trebuie să se pronunțe în dosarul fostului tenismen Ilie Năstase, care inițial a fost condamnat de Judecătoria Sectorului 1 la 9 luni şi 10 zile de închisoare cu amânare, cu termen de supraveghere de 2 ani. Potrivit Mediafax, sstăzi, solicitarea a fost ca pentru Năstase să fie aplicat un prag minim pentru fiecare dintre cele două infracţiuni, două luni de închisoare cu amânarea executării pedepsei pentru sustragere de la prelevarea de probe biologice şi 10.000 de lei amendă penală, pentru conducerea cu permisul suspendat.

Independent de cine este Ilie Năstase, trebuie să se ţină cont de vârsta lui, de 73 de ani. Aş vrea să ne raportăm la o persoană de 73 de ani care îşi recunoaşte vinovăţia şi este conştientă de urmările faptelor sale. Când s-a urcat pe motoscuter, exista la faţa locului un reprezentant al poliţiei rutiere, cu toate televiziunile (…) episodul s-a derulat sub ochii poliţiei rutiere (…) niciun moment nu s-a pus problema să îl oprească sau să îl prevină”, a zis avocata lui Năstase, citată de Mediafax.

La ultimul cuvânt, Năstase a mărturisit că îi pare rău: ,,Regret faptele …până la 35 de ani nu am consumat alcool”. Năstase a fost condamnat după un incident din 2018, când acesta a refuzat să oprească și să se legitimeze în fața poliţiştii rutieri, fiind nevoie ca acesta să îi blocheze mașina pentru a urma procedurile legale. Nu a vrut să fie testat pentru alcoolemie și, din cauză că devenise agresiv, a fost încătuşat şi dus la INML pentru recoltarea de probe biologice la sediul INML. Fostul tenismen s-a ales cu dosar penal și a fost amendat, însă la câteva ore a fost prins în trafic pe când conducea un scuter.

Articolul precedentAcțiune a procurorilor la Universitatea Titu Maiorescu: președintele a fost reținut pentru fraudarea examenului de licență
Articolul următorMișcări de trupe în PSD. Ce au decis social democrații pentru Congresul de mâine