Două trenuri de metrou s-au ciocnit uşor aseară, în staţia Timpuri Noi din Capitală, după ce o garnitură a intrat pe linia ocupată deja de cealaltă.

Din fericire, evenimentul nu a avut urmări nefericite, însă urmează o anchetă, iar ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu solicită luare de măsuri.

Potrivit Metrorex, accidentul s-a produs în jurul orei 19.15, când „s-a efectuat un parcurs eronat la o linie ocupată de un alt tren”, însă „evenimentul nu s-a soldat cu victime sau pagube materiale”.

Circulația de metrou a fost reorganizată între stațiile Mihai Bravu și Nicolae Grigorescu. Călătorii aflați în stații au fost informați prin sistemul de sonorizare.

În urma incidentului feroviar de la stația Timpuri Noi, compania Metrorex a avizat organele de investigare a evenimentelor feroviare- AGIFER, AFER, COSU. Acestea vor investiga evenimentul, vor stabili cauza acestuia și vor dispune măsurile care se impun”, a detaliat Metrorex.

Până la rezultatele anchetei, Grindeanu a transmis că se așteaptă ca astfel de evenimente „să nu se mai repete”.

După finalizarea anchetei AGIFER, îmi doresc ca managementul profesionist al acestei companii să ia măsuri pentru ca astfel de evenimente să nu se mai repete! Conducerea Metrorex este selectată în baza legislaţiei privind guvernanţa corporativă, ceea ce cu atât mai mult obligă compania să aibă ca principale preocupări siguranţa şi corecta informare a cetăţenilor”, a declarat Sorin Grindeanu, citat de B1 TV.

Articolul precedentCandidatura lui Popescu Piedone destabilizează coaliția PSD-PNL?
Articolul următorPopescu Piedone dă în judecată ANI pentru intenția de manipulare a voturilor