Florin Cîțu

Scandalul dintre PSD și ministrul de Finanțe pare să nu se oprească niciodată. Încă de la învestirea în funcție a lui Florin Cîțu, cei de la PSD l-au acuzat pe acesta că s-ar lăuda fără să aibă motive să o facă, urmând un adevărat ping-pong al declarațiilor. Ceea ce se întâmplă, de altfel, și acum, când social democrații îl acuză pe ministru că ar avea intenția de a mări taxele.

PSD: „Românii au o alegere clară”

„Cîţu vrea să mărească TVA şi nu ştie ce să mai inventeze ca să nu prezinte românilor bugetul pe 2021 pentru că atunci secretul lui ar sări în aer! Faptul că minte, jigneşte şi se ascunde după scuze penibile arată disperarea sa. Românii au o alegere clară: între PSD, care a propus transparent scăderea impozitului pe salarii şi PNL, care ţine la secret creşterea TVA. Chiar aşa, cât credeţi că va fi noul TVA majorat de Cîţu: 22%, 23% sau 24%?”, se zice într-o postare de pe pagina de Facebook a PSD.

La rândul lui, Florin Cîțu a ținut să se apere în stilul caracteristic, declarând că, în ciuda a ceea ce spun social democrații, o creștere a taxelor nu va exista. Mai mult decât atât, bugetul va fi prezentat anul viitor, cu toate că PSD ar fi insistat ca acesta să fie prezentat de urgență.

„PNL va prezenta o viziune asupra bugetului şi de anul viitor şi asupra anilor următori până în 2024, odată cu programul de guvernare. Noi vom prezenta pentru români viziunea noastră pentru dezvoltarea României, care include bineînţeles şi o politică bugetară. Da, trebuie să observ faptul că socialiştii deja spun că Guvernul liberal va face bugetul pe anul viitor. Şi au dreptate, vom face bugetul pe anul viitor şi îl vom prezenta. Nu veţi vedea creşteri de taxe anul viitor. V-am spus acest lucru din primul moment în care am preluat mandatul şi vă voi spune de fiecare dată. Mai mult, avem ca exemplu anul 2020. În anul 2020, guvernul liberal este primul guvern care scoate toate taxele introduse de socialişti. Am scos supraacciza la carburant, am scos supraimpozitarea contractelor part-time, am scos TVA defalcată, am eliminat Ordonanţa 114, toată plină de taxe. Toate aceste taxe au fost introduse de Marcel Ciolacu, Sorin Grindeanu şi gaşca lor prin votul pe care l-au dat când erau în guvern sau în Parlament. Am scos toate aceste taxe şi am avut rezultate foarte bune la buget”, a declarat marţi Florin Cîţu.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentNicolae Bănicioiu și-a pierdut imunitatea de parlamentar
Articolul următorRAJA si miliardul de euro
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.